Παρασκευή, 16 Αυγ.
37oC Αθήνα

Μόνιμοι κάτοικοι Αγγλίας το ζεύγος Γριβέα όπως η Αντωνία Ηλία;

Μόνιμοι κάτοικοι Αγγλίας το ζεύγος Γριβέα όπως η Αντωνία Ηλία;

Η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία στην Αγγλία με το… βραχιολάκι της Την ώρα που οι δικαστικές αρχές επιδίδονται σε έναν αγώνα διαβουλεύσεων για την έκδοση των Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα για την υπόθεση του Τ.Τ, κάποιοι αστυνομικοί θυμήθηκαν την 56χρονη πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία.

Αυτή η «θύμιση» δεν δίνει και πολλές ελπίδες στις ελληνικές αρχές για την επαναφορά του ζευγαριού στην Ελλάδα προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, από τη στιγμή μάλιστα που και οι ίδιοι δεν το επιθυμούν.

Την ώρα λοιπόν που οι ρυθμοί των ελληνικών υπηρεσιών εντατικοποιούνται για τον «επαναπατρισμό» του Άγγελου Φιλιππίδη από την Τουρκία και του ζευγαριού από τη Γηραιά Αλβιώνα, δεν φαίνεται να έχουν ακολουθηθεί οι ίδιες «ταχύρυθμες» διαδικασίες για την έκδοση της πρώην ανακρίτριας, που συνελήφθη πριν από περίπου τρία χρόνια στην Αγγλία.

Αστυνομικοί κύκλοι, πιθανότατα, θέλοντας να ρίξουν κι άλλο «λάδι στη φωτιά», της κόντρας με τους δικαστικούς λειτουργούς, υποστηρίζουν πως στην περίπτωση της 56χρονης ανακρίτριας υπερίσχυσαν άλλα μέτρα και σταθμά. Αφήνουν να εννοηθεί ότι η εμπλοκή της στο παραδικαστικό και η πιθανότητα επιστροφής της για να λογοδοτήσει, ίσως και ν’ άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για απροσδιόριστο τμήμα της δικαστικής οικογένειας.

Επισημαίνουν ότι δε συνέβη το ίδιο με την περίπτωση της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια που ήρθε σιδεροδέσμια από την Γαλλία και φυλακίστηκε στη συνέχεια, για να καταστεί επί της ουσίας η μόνη υπεύθυνη … για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Ας θυμηθούμε κάτι από το ιστορικό παρελθόν της κ. Ηλία, όπως επίσης και τμήμα δηλώσεων της στο Βήμα το Δεκέμβριο του 2012, όταν αναζωπυρώθηκε η φήμη περί επικείμενης έκδοσης της.

Στο σπίτι της υπάρχει ειδική συσκευή που ενεργοποιείται μόλις έλθει σε «ηλεκτρονική» επαφή με ένα ρολόι – πομπό που φορά η ίδια στο χέρι της

«Δεν είναι αλήθεια ότι εκδίδομαι στην Ελλάδα. Δεν αποκλείω να μην εκδοθώ ποτέ! Το βρετανικό δικαστήριο την προηγούμενη Πέμπτη έκρινε ότι τα στοιχεία που είχαν στείλει οι ελληνικές αρχές ήταν ελλιπή κι η σχετική διαδικασία αναβλήθηκε επ αόριστον. Δεν θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα γιατί δεν πιστεύω ότι θα έχω μια έντιμη δίκη. Θέλω να μείνω στην Αγγλία όπου μπορώ να δουλέψω σαν δικηγόρος ή σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τις υπό απέλαση αλλοδαπές».

Τον Ιούλιο του 2005 και ενώ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της, διέφυγε εκτός Ελλάδας. Συνελήφθη τον Μάιο του 2011 από τις βρετανικές αρχές, με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης κι αποφυλακίσθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2012 με περιοριστικούς όρους της εμφάνισης μια φορά την ημέρα σε αστυνομικό τμήμα αλλά και της παρουσίας της κάθε απόγευμα – μετά τις οκτώ η ώρα – στο σπίτι της.

Στο σπίτι της υπάρχει ειδική συσκευή που ενεργοποιείται μόλις έλθει σε «ηλεκτρονική» επαφή με ένα ρολόι – πομπό που φορά η ίδια στο χέρι της. Αν αυτή η συσκευή μείνει αδρανής – λόγω απουσίας του αποφυλακισθέντος ατόμου – ειδοποιείται αμέσως η Βρετανική Αστυνομία.

Όσον αφορά τις δικαστικές εκκρεμότητες της Ηλία στην Ελλάδα, σημειώνεται ότι για τα κακουργήματα που της καταλογίζονται η διαδικασία έχει ανασταλεί, προκειμένου να μην τρέχει ο χρόνος παραγραφής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καθυστερήσεις παίζουν Γριβέας και Βάτσικα για να μην εκδοθούν στην Ελλάδα

Πάνε οι βίλες, πάει και ο πύργος…! – Δημεύουν τα ακίνητα των Γριβέα – Βάτσικα στην Ελλάδα

Ελεύθεροι με εγγύηση 60.000 ευρώ ο καθένας Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα – Συνελήφθησαν στο Μάντσεστερ

Συνελήφθησαν στο Μάντσεστερ Γριβέας και Βάτσικα – Ξεκίνησαν οι διαδικασίες έκδοσης του ζεύγους που κατηγοροείται για τα δάνεια του Τ. Τ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε