Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους διαλόγους το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους διαλόγους το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα

“Οι αστυνομικοί ενήργησαν με βάση τους κανόνες” αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, σχετικά με τους διαλόγους τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας ανάμεσα στο κέντρο της ΕΛΑΣ και τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Απάντηση για όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με της επιχειρησιακή αντιμετώπιση το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι διάλογοι που ήρθαν στο φως αποκαλύπτουν πως το κέντρο έδωσε εντολή στο πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ να παραμείνει σε απόσταση μέχρι να έρθουν ενισχύσεις, κάτι που αποδείχθηκε τελικά ολέθριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση απο εξέδωσε η ΓΑΔΑ :
 
«Η αποτίμηση ενός περιστατικού δεν αξιολογείται αποκλειστικά και μόνο από διαλόγους του Κέντρου Επιχειρήσεων, οι οποίοι αποτυπώνουν τις διαδοχικές φάσεις της επιχειρησιακής εξέλιξης, αλλά όχι την πληρότητα των αστυνομικών ενεργειών.

Από την αρχική αξιολόγηση διαφαίνεται ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν με βάση τους διεθνώς παραδεκτούς κανόνες επιχειρησιακής εμπλοκής και ανταπόκρισης. Για το σύνολο των ενεργειών αναμένεται το πόρισμα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση αυτή.

Παράλληλα, για το περιστατικό της ανθρωποκτονίας και όλα τα επιμέρους θέματα, που σχετίζονται με τη υπόθεση αυτή, διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους από το Κέντρο Επιχειρήσεων».

Διαβάστε

Ακόμη περιμένουν το πόρισμα για το τι έκανε η ΔΙΑΣ το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα

Οι γονείς του δολοφονημένου Πακιστανού στο συλλαλητήριο για τον Π. Φύσσα

Συγκλονιστικές μαρτυρίες βουλευτών για την συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών στην Βουλή – Φοβήθηκε την… Πηγάδα, προφυλακισμένος για την δολοφονία Φύσσα

Oργή της οικογένειας Φύσσα για την αφίσα του ΠΑΣΟΚ με τη φωτογραφία του Παύλου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε