Κόσμος

“Κι άλλες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα” λέει ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

Τη θέση πως στην Ελλάδα σημειώνεται μεν πρόοδος, αλλά πρέπει να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις, διατύπωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών (πρώην υπουργός Εξωτερικών) της Αυστρίας, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, αναφερόμενος στο χθεσινό Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, στις δηλώσεις του για την Ελλάδα ανέφερε ότι εκκρεμεί η έκθεση της τρόικας και είπε πως υπάρχει μεν πρόοδος και οι Έλληνες ισχυρίζονται πως είχαν το 2013 ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας ότι «αυτό θα ήταν πολύ ευχάριστο, αλλά από την άλλη μεριά πρέπει να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις».

Στην ερώτηση, «εάν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 2,6 δισ. ευρώ, θα συνυπολογιστεί και αυτό το πλεόνασμα», ο κ. Σπίντελεγκερ απάντησε: «Kανείς πρέπει να κάνει το ένα βήμα μετά το άλλο. Τώρα αναμένουμε την έκθεση της τρόικας».

Το χθεσινό Ecofin ήταν το πρώτο συμβούλιο στο οποίο συμμετείχε ο κ. Σπίντελεγκερ από την ανάληψη των καθηκόντων του στη νέα αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν διαδέχθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την ιδιαίτερα επιφυλακτική και σκληρή απέναντι στην Ελλάδα Μαρία Φέκτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμα δεν ανέλαβε, τα βάζει με την Ελλάδα – Ο νέος ΥΠΕΞ της Αυστρίας μάς κριτικάρει για την ονομασία των Σκοπίων

Ο καγκελάριος Φάιμαν θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «ανέβασε» άρθρο για τη σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στον διάδρομο IMEC που θα συνδέει Ευρώπη και Ινδία
Το θέμα του διαδρόμου IMEC συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάρκο Ρούμπιο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Οι δισεκατομμυριούχοι που πήγαν στην ορκωμοσία του Τραμπ βλέπουν τις μετοχές τους να πέφτουν: Έχασαν περισσότερα από 210 δισ. δολάρια
Οι καταναλωτές στην Ευρώπη έχουν εξοργιστεί από την υποστήριξη του Έλον Μασκ στους ακροδεξιούς πολιτικούς, με τις πωλήσεις της Tesla στη Γερμανία να μειώνονται κατά περισσότερο από 70% τους πρώτους δύο μήνες του έτους
Ο Τζεφ Μπέζος, ο Σουντάρ Πιτσάι και ο Έλον Μασκ