Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Παραδόθηκε στη γερμανική αστυνομία ο πρώην επικεφαλής των κροατικών αρχών

Παραδόθηκε στη γερμανική αστυνομία ο πρώην επικεφαλής των κροατικών αρχών

Στη γερμανική αστυνομία παραδόθηκε σήμερα από τις κροατικές αρχές ο πρώην επικεφαλής των γιουγκοσλαβικών και στη συνέχεια των κροατικών αρχών Γιόσιπ Πέρκοβιτς, ο οποίος θα δικαστεί στη Γερμανία για τη δολοφονία του αντιφρονούντα Στιέπαν Τζουρέκοβιτς το 1983 κοντά στο Μόναχο.

Ο κατηγορούμενος αναχώρησε το μεσημέρι συνοδεία Γερμανών αστυνομικών με πτήση της Lufthansa για τη Γερμανία. Την υπεράσπισή του στη Γερμανία ανέλαβε ο δικηγόρος Σεπ Γιοργκ Ζόγκλμαν από το Μόναχο.

Νωρίτερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Κροατίας υιοθέτησε απόφαση, σύμφωνα με την οποία απερρίφθη η προσφυγή που κατέθεσε ο Πέρκοβιτς για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, με την οποία απομακρύνθηκαν τα εμπόδια για την έκδοση του Πέρκοβιτς στη Γερμανία, ελήφθη ομόφωνα με την εξαίρεση το δικαστή Νταβόρ Κρπατς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς τόνισε ότι η θέση του στην “υπόθεση Πέρκοβιτς” είναι σαφής- πρέπει να είναι σεβαστές οι αποφάσεις των δικαστικών αρχών.

Με την παράδοση του Πέρκοβιτς έληξε ένα πολιτικό- δικαστικό θρίλερ που συντάραξε την Κροατία τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κροατία: Στα 46,2 δισ. ευρώ το εξωτερικό χρέος της χώρας το α’ 6μηνο 2013

Κροατία: Κόντρα κυβέρνησης- οικονομικών εμπειρογνωμόνων για τον δανεισμό και τη διαχείριση του χρέους

Κροατία: Στο 0,4% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε