Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Πράσινο φως στην ανέγερση οικοδομών σε τυφλά οικόπεδα

Πράσινο φως στην ανέγερση οικοδομών σε τυφλά οικόπεδα

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος τακτοποιούνται τα εντός σχεδίου ”τυφλά” οικόπεδα, που δεν έχουν πρόσβαση σε εγκεκριμένη οδό και είχαν κατατμηθεί πριν από το 1977.

Από χθες τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με βάση το οποίο τακτοποιούνται τα εντός σχεδίου τυφλά οικόπεδα.

τυφλά οικόπεδα τα οποία δεν μπορούν δια τακτοποιήσεως να αποκτήσουν πρόσωπο επί εγκεκριμένης οδού, επιτρέπεται να οικοδομούνται με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα ”τυφλά οικόπεδα τα οποία δεν μπορούν δια τακτοποιήσεως να αποκτήσουν πρόσωπο επί εγκεκριμένης οδού, επιτρέπεται να οικοδομούνται με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εφόσον η έλλειψη του προσώπου δεν έγινε με υπαιτιότητα των ιδιοκτητών ή των δικαιοπαρόχων με δικαιοπραξία εν ζωή ή αιτία θανάτου μετά την ισχύ του νόμου 651/1977”.

εαν στην ρύθμιση δεν αναφέρεται το πως θα ”επικοινωνεί” το τυφλό οικόπεδο με κοινόχρηστο δρόμο, τότε η λύση μπορεί να δοθεί με σύσταση δουλείας διόδου

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα εαν στην ρύθμιση δεν αναφέρεται το πως θα ”επικοινωνεί” το τυφλό οικόπεδο με κοινόχρηστο δρόμο, τότε η λύση μπορεί να δοθεί με σύσταση δουλείας διόδου.

Το νομοσχέδιο δίνει επίσης τη δυνατότητα έκδοσης ή αναθεώρησης άδειας δόμησης και έκδοσης έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες τηρούν τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή τηρούσαν αυτές που ίσχυαν κατά τον χρόνο κατασκευής τους.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με το Βήμα, θα επιτρέπεται υπέρβαση του ύψους, έως ένα μέτρο, στις περιπτώσεις που το ισόγειο του κτιρίου χρησιμοποιείται κατά ποσοστό 50% για στάθμευση αυτοκινήτων, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και στην περίπτωση κτιρίου με πιλοτή, όταν ο ελεύθερος ημιυπαίθριος χώρος διατίθεται αποκλειστικά για στάθμευση αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε