Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Λάδι στην φωτιά! Οτμαρ Κάρας: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω απ’ όσα είπα για τον Αλέξη Τσίπρα» – Τον αδειάζει άλλο μέλος της επιτροπής

Λάδι στην φωτιά! Οτμαρ Κάρας: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω απ’ όσα είπα για τον Αλέξη Τσίπρα» – Τον αδειάζει άλλο μέλος της επιτροπής

– Εμφύλιος στην επιτροπή αξιολόγησης της τρόικας του ευρωκοινοβουλίου
– Ο Ότμαρ Κάρας εμφανίστηκε αμετακίνητος στην συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα
– “Δεν αξιολογώ την δουλειά του κ. Τσίπρα. Αξιολογώ την δουλειά της τρόικας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ – ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Είναι πλέον σαφές ότι οι πολυπόθητοι – ιδίως από τον ΣΥΡΙΖΑ – ελεγκτές της τρόικας, ούτε αθόρυβα ήρθαν στην χώρα μας ούτε αθόρυβα θα φύγουν. Ο επικεφαλής τους κ. Ότμαρ Κάρας φρόντισε γι’ αυτό.

Σήμερα, ενώ όλοι θα έπρεπε να συζητούν για το έργο των ευρωβουλευτών οι οποίοι συντάσσουν μια πολύ σημαντική έκθεση για τα πεπραγμένα της τρόικας στις χώρες των Μνημονίων, τους παρακολουθούμε να παίζουν παραπολιτικά παιχνίδια, ανάλογα με την κομματική τοποθέτηση του καθενός.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών, Χριστιανοδημοκράτης, κ. Οτμαρ Κάρας ήταν αυτός που έριξε χθες λάδι στην φωτιά, αποκαλύπτοντας ότι στις 11/12 όταν συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν έγινε σοφότερος, αφού ο κ. Τσίπρας καθόταν αμίλητος και δεν απαντούσε στα ερωτήματά του.

Αυτό φυσικά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Τον αποκάλεσαν απρεπή και ψεύτη. Μάλιστα είπαν ότι είναι και φίλος του κ. Σαμαρά.

Σήμερα, οι ευρωβουλευτές που ελέγχουν την τρόικα, είχαν μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά κι εκεί όλοι συζητούσαν για το αν ο κ. Τσίπρας μίλησε ή δεν μίλησε στο τετ α τετ που είχαν στις Βρυξέλλες… Είχε προηγηθεί δήλωση στήριξης του Αλέξη Τσίπρα από το άλλο μέλος της επιτροπής, τον γάλλο ευρωβουλευτή, των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ. Ο τελευταίος έδειξε ότι και μέσα στην επιτροπή υπάρχει διάσταση απόψεων.

Δεν αξιολογώ την δουλειά του κ. Τσίπρα. Αξιολογώ την δουλειά της τρόικας

Ο κ. Κάρας λοιπόν σήμερα, κατά την συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα είπε μπροστά στις κάμερες: «Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα χθες για τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχω έρθει εδώ για να αξιολογήσω το έργο του κ. Τσίπρα. Απάντησα σε μια ερώτηση “γιατί αργήσατε και μιλάτε μόνο με την κυβέρνηση, με την βουλη” και είπα: συζητήσαμε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περισσότερο από μια ώρα και στηρίζει την δουλειά μας με την ίδια ισχύ όπως και ο πρωθυπουργός και άλλα κόμματα. Είναι απολύτως σαφές. Αυτό είπα. Δεν αξιολογώ την δουλειά του κ. Τσίπρα. Αξιολογώ την δουλειά της τρόικας.

Παίρνοντας τον λόγο ο άλλος ευρωβουλευτής, έδειξε – με το χαμόγελο πάντα – ότι υπάρχει χάσμα.

«Δεν είναι αληθές να λέμε ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε χωρίς προτάσεις. Ηρθε με αυτό το έντυπο τίτλος του οποίου είναι: Το Ελληνικό Πρόγραμμα Διάσωσης. Και είναι στα πλαίσια της αναφοράς μας να ακούσουμε τι έχει να πει κάποιος για τις ενέργειες της τρόικας.»

Νωρίτερα μάλιστα είχε εκδώσει και ανακοίνωση με την οποία έδωσε μια άλλη εκδοχή του περιστατικού.
Ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου τόνισε:

«Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως» είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο συνεισηγητής της έκθεσης για την Τρόικα, Ότμαρ Κάρας, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.

“Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της Τρόικας. Ο κ. Τσίπρας, μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κάρας αδειάζει Τσίπρα, ο έτερος ευρωβουλευτής τον στηρίζει! – “Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με τον κ. Τσίπρα”

Βενιζέλος κατά Τσίπρα: Τα λόγια μέσα είναι εύκολα…

Στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ – Απρέπεια και χοντράδα του ελεγκτή της τρόικας – Δεν σεβάστηκε την χώρα που βρίσκεται – Εκανε το χατίρι του φίλου του κ. Σαμαρά

Βόμβα από τον ευρωβουλευτή “ελεγκτή” της τρόικας για τον Αλέξη Τσίπρα: “Μία ώρα τον ρωτούσαμε και δεν απαντούσε τίποτα” – ΣΥΡΙΖΑ: Μέγα πολιτικό θέμα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε