Στα δυο έχει χωριστεί η επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει την τρόικα και παρουσιάζει την έκθεσή της για τα πεπραγμένα των ελεγκτών στις χώρες του Μνημονίου.
Ο επικεφαλής Οτμαρ Κάρας ήταν εκείνος που χθες άνοιξε τον ασκό του Αιόλου κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι στην συνάντησή τους στις 11 Δεκεμβρίου του απήυθυναν τον λόγο και δεν απαντούσε.
Ωστόσο, μια άλλη εκδοχή δίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από το γραφείο του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου.
«Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως» είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο συνεισηγητής της έκθεσης για την Τρόικα, Ότμαρ Κάρας, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.
“Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της Τρόικας. Ο κ. Τσίπρας, μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι η έρευνα του ΕΚ θέλει να ρίξει φως στη λειτουργία της Τρόικας, αναλύοντας κατά πόσο οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν οι κατάλληλες.
«Για να γίνει αυτό πρέπει να συλλέξουμε στοιχεία από αυτούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία, σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο», προσθέτει ο ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών. Καταλήγει λέγοντας ότι η αποστολή του ίδιου και του Ότμαρ Κάρας στην Αθήνα γίνεται με σκοπό να συναντήσουν όχι μόνο αξιωματούχους και υπουργούς, αλλά και για να ακούσουν φωνές δυσαρέσκειας και να εξακριβώσουν ιδίοις όμμασοι την κοινωνική κατάσταση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: