Πέμπτη, 4 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ξέσπασε “πόλεμος” ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Ξέσπασε “πόλεμος” ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Με όνειρο θερινής νυκτός καταμεσής του χειμώνα μοιάζει πλέον η επιχείρηση ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με αφορμή την κίνηση των ”58” αλλά και τη στάση του Χάνες Σβόμποντα ερίζουν, αν όχι βρίσκονται στα χαρακώματα, για το ποιος έχει το πάνω χέρι στον πολιτικό και κοινωνικό χώρο μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε λοιπόν στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αθήνα, ο με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα.

Οι δύο άνδρες σύμφωνα με την Αγίου Κωνσταντίνου συζήτησαν για το πως διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, αποτίμησαν την κατάσταση στην Ελλάδα και συμφώνησαν στην ανάγκη για να ενισχυθεί ο σοσιαλιστικός ευρωπαϊκός χώρος.

Μάλιστα ο κ. Σβόμποντα μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι έχει “τακτικές επαφές το τελευταίο διάστημα” με τον κ. Κουβέλη και τόνισε με νόημα “υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει σημαντική εκπροσώπησή και στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα”.

Από την πλευρά ο Φώτης Κουβέλης στις δηλώσεις του ενέταξε τη δική του προσπάθεια για τη συγκρότηση του “τρίτου πόλου” “στο σοσιαλιστικό χώρο για την ενίσχυση της Ευρώπης, για μια νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα, που θα ενοποιεί την πολιτική της για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση” εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι “η Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα στηρίζει όλες τις προσπάθειες με σοσιαλιστικό πρόσημο, εν όψει των ευρωεκλογών”.

Η συνάντηση αυτή και οι δηλώσεις του Φ. Κουβέλη ενόχλησαν την Χαριλάου Τρικούπη με αποτέλεσμα η Αγίου Κωνσταντίνου να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει πως “Η ενόχληση του ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Σοσιαλιστικής Ομάδας Χάνες Σβόμποντα, όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο, προδίδουν εκνευρισμό” και υπογραμμίζει “Το ποιος δικαιούται να τοποθετείται στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας. Προκύπτει από τις πολιτικές που ακολουθεί”.

Η Χαρ. Τρικούπη μέσω του Γραφείου Τύπου αντέδρασε πάραυτα και με ανακοίνωσή της εγκαλεί τη ΔΗΜΑΡ τονίζοντας “Καλό θα είναι, αντί η ΔΗΜΑΡ να βγάζει άστοχες ανακοινώσεις υπό το κράτος ενός νευρικού μικροκομματικού πατριωτισμού, να πληροφορηθεί ποιες είναι οι θεσμικές διαδικασίες εκπροσώπησης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος και να μην αυταπατάται παρερμηνεύοντας με κουτοπόνηρο «επαρχιωτισμό» τις ευγενείς αλλά σαφείς θέσεις του κ. Σβόμποντα”.

Είναι προφανές ότι ο πόλεμος ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ενόψει ευρωεκλογών και για τη πρωτοκαθεδρία στο χώρο της κεντροαριστεράς μόλις ξεκίνησε και σίγουρα πολιτικά και εκλογικά δεν θα είναι “αναίμακτος” για τα δύο κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Παραφωνίες” των 58 εξοργίζουν το ΠΑΣΟΚ, πολεμικό κλίμα και στη ΔΗΜΑΡ

Διαψεύδει τα περί αυτοδιάλυσης του το ΠΑΣΟΚ

Από το ΠΑΣΟΚ plus…στο ΠΑΣΟΚ τέλος!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε