Πέμπτη, 4 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Στουρνάρα στη Βουλή

Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Στουρνάρα στη Βουλή

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχεδιασμό και ενέργεια δεσμεύοντας την επόμενη που θα είναι η δική του, έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα είπε ότι στους σχεδιασμούς αυτούς που πρέπει να εγκαταλειφθούν, είναι τα παιχνίδια με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η μετάβαση του Γιάννη Στουρνάρα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

 «Βιάζεστε πολύ κύριε Τσίπρα. Η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι δεν τον αφορούν τα σενάρια και δημοσιεύματα που τον φέρουν ως διάδοχο του κ. Προβόπουλου.

«Τις τελευταίες ημέρες είναι φανερό ότι η κυβέρνησή σας, είναι σε αποδρομή. Από ότι φαίνεται όμως εσείς επιθυμείτε να δεσμεύσετε και τις επόμενες κυβερνήσεις που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός με τη δική σας πολιτική. Ακούω κύριε Στουρνάρα, διαβάζω δημοσιεύματα ότι επιθυμείτε να αποχωρήσετε από υπουργός Οικονομικών και να καταλάβετε τη θέση του διοικητή της ΤτΕ. Ευγενής φιλοδοξία από την πλευρά σας. Αδιανόητο από την πλευρά του κυρίου Σαμαρά, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όλες τις δημοσκοπήσεις, δεν θα είναι κυβέρνηση και ας γράφονται και ας λέγονται για διάφορα παιχνιδάκια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόεδρο της Δημοκρατίας επόμενο θα εκλέξει Βουλή που θα έχει πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που αντιμάχονται το Μνημόνιο» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό να περνάει από το μυαλό σας να αποφασίσει η κυβέρνηση αυτή για τον επόμενο Διοικητή της ΤτΕ, που θα είναι για 5 χρόνια, χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και του κόμματος ιδίως που όλες οι ενδείξεις λένε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, με την εντολή του λαού. Και αναρωτιέμαι πως περνάει και από το δικό σας μυαλό, γιατί δεν είστε ένας ουδέτερος τεχνοκράτης, έχετε χρεωθεί την ευθύνη αυτής της πολιτικής. Επειδή λοιπόν κε Στουρνάρα, μ΄ αρέσει να μιλάω δημόσια και έντιμα και όχι να λέω άλλα μπροστά και άλλα από πίσω, δημόσια και έντιμα σας λέω: αυτή η επιλογή είναι επιλογή που βρίσκεται έξω από κάθε λογική ομαλής και δημοκρατικής μετάβασης. Οφείλετε όλοι σας να σεβαστείτε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, να σεβαστείτε όλοι σας τη Δημοκρατία σε αυτό τον τόπο και να μην επιχειρείτε να δεσμεύσετε τις επόμενες κυβέρνησης και την κρίση του ελληνικού λαού».

Ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Νομίζω κύριε Τσίπρα ότι βιάζεστε πάρα πολύ. Η κυβέρνηση αυτή έχει πολύ δρόμο ακόμα και λειτουργεί με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα».

Και συνέχισε: «Για τα μελλοντικά σχέδια για μένα, δεν με ενδιαφέρουν. Εγώ είμαι υπουργός οικονομικών, δουλεύω εδώ, έχω πάρα πολύ δουλειά τους επόμενους μήνες. Αν εσείς θέλετε να λάβετε μέρος σε σενάρια, είναι δικό σας θέμα δεν με αφορούν αυτά. Αλλά αποδεικνύετε με την ερώτησή σας και τη στάση σας ότι βάζετε για μια ακόμη φορά το μικροκομματικό σας συμφέρον».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας εξεπέλυσε επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, χρησιμοποιώντας μάλιστα και μια υποψήφια ταινία για 10 Όσκαρ, τον “Οδηγό Διαπλοκής”.
Χρησιμοποιώντας την ταινία, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τριπολικό σύστημα διαπλοκής, βάζοντας στην μια θέση τις μίζες για τα εξοπλιστικά και την Siemens, στην δεύτερη θέση τις τράπεζες που έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και στην τρίτη θέση τους επιχειρηματικούς ομίλους που έπαιρναν επιδοτήσεις και ως επί το πλείστον ήλεγχαν ΜΜΕ.

“Η χώρα κατέρρευσε αλλά οι τραπεζίτες έμειναν όρθιοι”, είπε ο κ. Τσίπρας και του ζήτησε να διευκρινήσει εαν θα φέρει νομοσχέδιο που θα αλλάζει του όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

14 δισ. “τρύπα” βλέπει η τρόικα και ζητάει νέα μέτρα

Προκλητικότατος ο Βρετανός ευρωβουλευτής: Επιστρέψτε στη Δημοκρατία και τη δραχμή και βλέπουμε για τα Μάρμαρα

Συμφωνία Άδωνι-ΠΑΣΟΚ για ΕΟΠΥΥ με διορθώσεις και καθυστερήσεις! Πότε κατατίθεται το νομοσχέδιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε