Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Σαμαρά για “εθελόδουλη υποταγή στη Μέρκελ και τους συμμάχους της”

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Σαμαρά για “εθελόδουλη υποταγή στη Μέρκελ και τους συμμάχους της”

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «εξακολουθεί να δίνει εξετάσεις εθελόδουλης υποταγής στην κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ.

Με βάση τη θέση αυτή, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της ότι οι τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά, δεν ξεφεύγουν από τη γνωστή πεπατημένη των γενικόλογων αναφορών στην οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση, με κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού και χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόταση που να διασφαλίζει αυτούς τους στόχους.

Η κυβέρνηση, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στα μνημόνια, με κάθε κόστος για τον ελληνικό λαό, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά. Αρνείται να αξιοποιήσει την οποιαδήποτε δυνατότητα που της παρουσιάζεται για να διαπραγματευτεί την αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, με τελευταίο παράδειγμα την έρευνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «τη στιγμή που το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αποδομείται από τους εκφραστές της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας, και οι ευρωπαϊκοί λαοί στενάζουν υπό το καθεστώς το μνημονίων, η ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα θα έπρεπε να δώσει ένα μήνυμα αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής, αλλά και σύγκρουσης με τις κυρίαρχες στρατηγικές επιλογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

“Επικίνδυνη η πολιτική της κυβέρνησης…”

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει οξύτατη επίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης, στο πλάισιο της αντιπαράθεσης για την τρομοκρατία. 

«Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους πολίτες της, η σημερινή κυβέρνηση είναι απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία» αναφέρει ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Όμηρος ακροδεξιών κέντρων εντός της ΝΔ, που έχουν κάνει σημαία τους τη θεωρία των 2 άκρων, η κυβέρνηση κατρακυλά και στα τελευταία σκαλοπάτια σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα την ακολουθήσουμε. Επιμένουμε στον πολιτικό διάλογο με επιχειρήματα και αντιπαράθεση επί αυτών και δεν σκιαμαχούμε στο πεδίο της λάσπης και της συκοφαντίας, που είναι το μόνο πεδίο στο οποίο διαπρέπουν η ΝΔ και η κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίσης λόγο για «παραληρήματα της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» που «προσβάλλουν τον κάθε δημοκρατικό πολίτη». Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί επίσης το κυβερνών κόμμα, ότι «είναι τέτοια η αδυναμία του να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και να προβάλει μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, που επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, για να εκφράσει με χυδαιότητα και γελοιότητες τον πανικό της εξαιτίας της απομόνωσής της από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Ως προς την αντιπαράθεση που εξελίχθηκε το τελευταίο 24ωρο μέσω ανακοινώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «φτάνει στο σημείο να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της παρουσίας στελεχών του σε δίκες, αλλά και στην εφημερίδα «Αυγή» και προσθέτει: «Οι απόψεις που εκφράζει βρίσκονται εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, μη σεβόμενη στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τη δημοσιογραφική ενημέρωση, σκοπίμως συγχέοντας, στην περίπτωση της Αυγής, την ειδησεογραφία με τη διατύπωση πολιτικών απόψεων. Την ίδια στιγμή, δηλώνει την παντελή της άγνοια για την παγκόσμια διανόηση, όταν αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο τον Αντόνιο Νέγκρι, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σύγχρονους πολιτικούς φιλοσόφους».

Αυτά μπορεί να είναι ψιλά γράμματα για τη ΝΔ, αλλά σίγουρα δεν τιμούν την ίδια τη χώρα, όταν αυτό το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση, σημειώνει στο σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση στον Τσίπρα από Σαμαρά – Μπαρόζο: Μην σπαταλήσετε τις προσπάθειες που έγιναν!

Αποθέωση Μπαρόζο: Είστε πολύ καλά προετοιμασμένοι

Εκτός από τον Τσίπρα, ούτε Καμμένος και Κουβέλης πάνε στην τελετή έναρξης της Προεδρίας

Στουρνάρας: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ως χώρα σε ανάκαμψη – Οι δράσεις του ΥΠΟΙΚ

Κράξιμο του ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Περιφρονεί την ΕΕ, αλλά θέλει την προεδρία της Κομισιόν!

Τσίπρας: Γιατί δε θα πάω στην τελετή για την ελληνική προεδρία – Όλη η Ευρώπη στην Αθήνα και ο Τσίπρας χώρια…

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε