Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

“Μπάζει” απ’ τα δεξιά η ΝΔ….

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Σε πολλαπλές και σύνθετες προκλήσεις καλείται να απαντήσει έως τις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά. Στους “γαλάζιους πονοκεφάλους” συγκαταλέγονται η διατήρηση των δυνάμεων της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ αλλά και η φημολογία περί δημιουργίας νέου δεξίου – πατριωτικού κόμματος, μετά τη διαγραφή Πολύδωρα. Δηλώσεις Καμμένου για σύμπραξη με τον Πολύδωρα.

Με πολλή προσοχή και εκ του σύνεγγυς παρακολουθούν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά την έντονη κινητικότητα, που παρατηρείται εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των δίδυμων εκλογών του προσεχούς Μαίου. Στο Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν ότι το 2014 προσφέρει δυνητικά “πολιτικές ανάσες” για τη Νέα Δημοκρατία, στο φόντο της Ελληνικής προεδρίας και της επίτευξης ευνοικής συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δεν παραγνωρίζουν, ωστόσο, τους κινδύνους, που ελλοχεύουν, καθώς τμήμα του “δεξιού ακροατηρίου” τείνει ακόμη ευήκοα ώτα στην αντιμνημονιακή ρητορική, την ώρα που μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στενάζει υπό το βάρος δημοσιονομικών και φορομπηχτικών μέτρων.

Πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο αναλαμβάνει το αμέσως προσεχές διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει των δίδυμων εκλογών του Μαίου.

Παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες στο γαλάζιο στρατόπεδο, η πολιτική δυναμική της Χρυσής Αυγής δεν παρουσιάζει σοβαρή κάμψη, στον απόηχο των διώξεων από την εγκληματική – αντιδημοκρατική δράση της, ενώ αισθητά πάνω από το ψυχολογικό όριο του 3% εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι, πάντως, μαστίζονται εσχάτως από εσωκομματικές έριδες με άλλους βουλευτές να κλείνουν το μάτι προς το ΣΥΡΙΖΑ και άλλους να φλερτάρουν με προσχώρηση τους στη Νέα Δημοκρατία. Στη Λεωφόρο Συγγρού πασχίζουν, εξάλλου, να κατευνάσουν τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών, Καραμανλικών καταβολών, που αντιδρούν σφόδρα στην “αναγκαία κυβερνητική σύμπραξη” με το ΠΑΣΟΚ, ισορροπώντας μεταξύ της καθημερινής κυβερνητικής πρακτικής και της αλα – καρτ, πάντως, υπεράσπισης των πεπραγμένων της 5ετίας 2004 – 2009.

Επιπλέον, η πρόσφατη διαγραφή του πρώην Υπουργού, Βύρωνα Πολύδωρα και οι δηλώσεις του, που προιδεάζουν για την προοπτική ίδρυσης νέου κόμματος με δεξία – αντιμνημονιακή ιδεολογική απόχρωση, προκαλεί ανησυχία στη Λεωφόρο Συγγρού, που ενδεχομένως να αποκτήσει ακόμη έναν διεκδικητή της κεντροδεξιάς εκλογικής πίτας. Σε σημερινές του τηλεοπτικές δηλώσεις, εξάλλου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, προανήγγειλε συνάντηση με τον Βύρωνα Πολύδωρα τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διερευνηθεί η προοπτική μίας πολιτικής συνεργασίας, διαψεύδοντας, πάντως, ότι τον ίδιο ενδιαφέρει η δημιουργία νέου κεντροδεξιού κόμματος.

“Δε μας ενδιαφέρει να χτίσουμε ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα” επεσήμανε ο κύριος Καμμένος, που αναφερόμενος στον κύριο Πολύδωρα τόνισε: “τον αγαπώ και τον ψήφισα για Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, έκανε τη σύγκρουση του λίγο αργά για μένα, παραμένει όμως ακόμη μία σημαντική προσωπικότητα , με τον Βύρωνα πάντα συζητούσα, συζητώ και θα συζητάω, θα έχουμε συνάντηση τις επόμενες ημέρες”. Δήλωσε, μάλιστα, ότι δε συζητά συνεργασίες με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή. Αναφερόμενος εξάλλου στην οξεία σύγκρουση του με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο κύριος Καμμένος σημείωσε ότι είναι άλλο να αντιμετωπίζεις κάποιον, που λειτουργεί ως υστερικός απέναντι σου, επαναλαμβάνοντας ότι προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει και μέσω των γαλάζιων υποψηφιοτήτων εν όψει Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών να διεμβολίσει τα κόμματα και τις κινήσεις, που δραστηριοποιούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Καθ όδον προς τις εκλογές του Μαίου, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει μέσω πολιτικών διλημμάτων, όπως “ποιο κόμμα θα μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια” να εξουδετερώσει την όποια δυναμική θα εμφανίζουν τότε τα όμορα πολιτικά κόμματα.

Διαβάστε επίσης

Ασκήσεις ισορροπίας Σαμαρά – Βενιζέλου με φόντο την τρόικα και την Ελληνική προεδρία

Τατσόπουλος: “Βλέπει” νέο κόμμα με αρχηγό Ραχήλ Μακρή ή Ψωμιάδη – Τι απαντά μέσω twitter η Ρ. Μακρή

Τους χώρους του Ζαππείου θα επιθεωρήσει ο Βενιζέλος εν όψει της τελετής έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ

Προεδρία και πλεόνασμα θα… σώσουν Βενιζέλο και ΠΑΣΟΚ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε