Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Τα λένε στη νύφη… Άλλος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στο θέμα με το 25ευρω και όχι ο Άδωνις

Τα λένε στη νύφη… Άλλος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στο θέμα με το 25ευρω και όχι ο Άδωνις

– Σε μετωπική σύγκρουση με το οικονομικό επιτελείο οδηγεί η κόντρα ΠΑΣΟΚ – Αδωνι για το 25ευρω στα νοσοκομεία
– Δεν ήταν ο Γεωργιάδης τόσο άκαμπτος στο θέμα του 25ευρου, λένε πηγές
– Η επιβολή του 25ευρου ήταν επιταγή του υπουργείου Οικονομικών, λένε πληροφορίες
– Όλο το παρασκήνιο

Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εμφανίζεται ότι “τα έχει βάλει” με τον Άδωνι Γεωργιάδη για το 25ευρω όμως άλλος είναι ο στόχος του συγκυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν είναι άκαμπτος στο θέμα του 25ευρου. Όμως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όσο και αν προσπάθησε να είναι πιο ελαστική η εφαρμογή του, συνάντηση την άρνηση του οικονομικού επιτελείου.

Σε κάθε επαφή, που είχε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης, ο Γιάννης Στουρνάρας και οι συνεργάτες του, υπενθύμιζαν ότι το 25ευρω θα εφαρμοστεί γιατί είναι μέσα στις επιταγές της τρόικας και του Μνημονίου.

Αυτό σημαίνει, όσο και αν δεν θέλουν να φανεί αυτό και από το ΠΑΣΟΚ, ότι, στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ας μην ξεχνάμε είναι κόκκινο πανί και για πολλούς βουλευτές της ΝΔ.

Από το ΠΑΣΟΚ, διαμήνυσαν κατ’ αρχήν στον αρμόδιο υπουργό και κατά δεύτερον στον Γιάννη Στουρνάρα και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν αδιαμαρτύρητα την επιβολή του 25ευρου.

Αυτό έδειξε και η ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν αργα το μεσημέρι με την οποία τονίζει ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει μέσα στην κυβέρνηση αλλά και στο κοινοβούλιο για την επανεξέταση και την κατάργηση του 25ευρου.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


“Από τις αρχές Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία. Κι αυτό έγινε και στη Βουλή, αλλά και κατά τη διάρκεια συνάντησής μας με τον κ. Α. Γεωργιάδη.
Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία.
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα επιμείνει μέσα στην Κυβέρνηση, αλλά και στο Κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του.
Το επιχείρημα του Υπουργού ότι «το μέτρο περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και έχει ψηφιστεί» έρχεται – όπως είχαμε και πάλι τονίσει- σε ευθεία αντίθεση με ανάλογες πράξεις, που η ίδια η Κυβέρνηση πρόσφατα έκανε (π.χ. αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ για μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, επιμονή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ζητήματα που επίσης περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο και είχαν ψηφιστεί από τη Βουλή).
Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται, ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και προωθούμε διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία που οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων, μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε μέτρα που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες και αναιρούν την καθολικότητα της παροχής του αγαθού της υγείας σε αυτούς.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΣΟΚ: Δεν χρειάζεται το 25ευρω στα νοσοκομεία – Πάρτε το πίσω

Εκλογές και τρόικα απειλούν την κυβερνητική βιωσιμότητα


4.000 απολύσεις στο Δημόσιο – Ξαφνικός θάνατος σε οργανισμούς στέλνει…

Κατάρρευση και λουκέτο στη μεγαλύτερη οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα!

Αυστηρή εντολή Παπούλια: Υπουργέ πάρε κεφάλια!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε