Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο κακός καιρός των τσιγγάνων και η καταιγίδα της Κατεχάκη

Ο κακός καιρός των τσιγγάνων και η καταιγίδα της Κατεχάκη

 Στις αρχές του καλοκαιριού τα μηνύματα που έφθαναν στο περίγυρο του Μαξίμου αφού πρώτα είχαν περάσει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι πως η κοινωνική αγανάκτηση στις περιφέρειες και ειδικώς στην Πελοπόννησο ήταν στα ύψη , γεγονός που κάποιοι εύκολα συναρτούσαν με την άνοδο της Χρυσής Αυγής σ’ αυτές τις περιοχές .

 Αυτό που ακουγόταν σκόρπια τα τελευταία χρόνια είχε πάρει χαρακτήρα διαβήματος μέσω τοπικών βουλευτών και παραγόντων , που έβλεπαν να χάνουν έδρες και επιρροή . Τι ακουγόταν ,κυρίως από τους πληθυσμούς των αγροτών και των λογής- λογής επιτηδευματιών ; «Μας ρημάζουν μετανάστες και τσιγγάνοι . Πάμε σε γάμους , κηδείες ή πανηγύρια και αφήνουμε βάρδιες στα χωριά .Τις νύχτες φυλάμε αποθήκες και εγκαταστάσεις . Ξηλώνουν μέχρι υλικά γεωτρήσεων και αντλίες . Έλεος .»

Αυτό το τροπάριο δεν περιελάμβανε βεβαίως στους πιθανούς επίβουλους των περιουσιών και οποιουσδήποτε άλλους , κυρίως ηθικούς αυτουργός πέραν των παραπάνω ρατσιστικού χαρακτήρα αφορισμών για τους πρωταγωνιστές μιας πράγματι υπαρκτής δυσάρεστης κατάστασης . Αυτή κόστιζε κοινωνικά , κομματικά αλλά και ευρύτερα πολιτικά .

Έτσι μέσα στην εκεχειρία του θέρους κανείς δεν παρατήρησε πως ο Ν. Δένδιας και οι στρατηγοί ξέχασαν τις διακοπές και επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό σε διάφορα επίπεδα και με τρία μέτωπα .

Μέτωπο πρώτο : Τακτικός χειρισμός της Χρυσής Αυγής με περιθώρια άνεσης να εξοκείλει προκαλώντας παντού, ούτως ώστε να φτάσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει .

Μέτωπο δεύτερο: Ανένδοτος κατά της βαριάς εγκληματικότητας με χαρακτηριστική περίπτωση την υπόθεση των δραπετών που κυνηγήθηκαν μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σε σκηνικά μαχών , με νεκρούς και τραυματίες .

Μέτωπο τρίτο : Απηνής διωγμός λαθρομεταναστών μέσω των προγραμμάτων τύπου , Ξένιος Δίας στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις αλλά και κοινοτήτων Ρομα, κυρίως στην Πελοπόννησο, που κορυφώθηκαν τον Αύγουστο αλλά συνεχίζονται αποδίδοντας στην παγκόσμια δημοσιότητα την περίπτωση της μικρής ξανθής Μαρίας .

Ο κακός ..καιρός των τσιγγάνων μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερος αν βρεθούν -το πιθανότερο- και άλλα δοτά παιδιά ,που νομιμοποιούνται στην βάση διάτρητων διαδικασιών γενικού χαρακτήρα , οι οποίες χαρακτηρίζουν το σύγχρονο υπό ..μεταρρύθμιση Ελληνικό κράτος. Αλλά αυτό είναι αντικείμενο μιας άλλης συζήτησης.

Για την ώρα, η περιοχή της Κατεχάκη και του υπουργείου της κρατεί, επιτυχημένα είναι η αλήθεια ,τα σκήπτρα μια καταιγιστικής παραγωγής ειδησεογραφίας με παγκόσμια εμβέλεια , που αναμετράται με την λαίλαπα των μέτρων που έρχονται και αυτών, που δεν ήταν να ληφθούν ποτέ, αλλά ήδη εφαρμόζονται .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε