Οικονομία

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αντέξουν άλλα δύο χρόνια ύφεσης

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να ανταπεξέλθουν στο σενάριο για ύφεση εως και το 2015.

”Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν άλλα δύο χρόνια ύφεσης υπό το δυσμενές σενάριο των τεστ αντοχής” είναι η πλήρης δήλωση του Γ. Προβόπουλου στο Reuters.

”Με βάση το βασικό σενάριο, που αποτυπώνει την πρόβλεψή μας και την πρόβλεψη της τρόικας, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014. Υπό το δυσμενές σενάριο, η ανάπτυξη ξεκινάει το 2016”

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με τις δηλώσεις του δεν απορρίπτει τις προβλέψεις της κυβέρνησης, της τρόικας αλλά και της ίδιας της τράπεζας του για επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014.

Όμως, όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος, προειδοποιεί τις ελληνικές τράπεζες πως τα τεστ αντοχής στα οποία θα υποβληθούν θα γίνουν με βάση το, υπαρκτό μεν απαισιόδοξο δε, σενάριο για ύφεση εως το 2015.
”Με βάση το βασικό σενάριο, που αποτυπώνει την πρόβλεψή μας και την πρόβλεψη της τρόικας, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014. Υπό το δυσμενές σενάριο, η ανάπτυξη ξεκινάει το 2016, με μικρό αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης μέχρι τότε”.

Διαβάστε επίσης:
Πτώση σε όλα τα Χρηματιστήρια – Οι αγορές πέφτουν στον αμερικανικό δημοσιονομικό ”γκρεμό”

Βόμβα από την ΕΚΤ: Δεν είναι απολύτως προστατευμένες οι καταθέσεις

Ξανάρχισαν οι εκβιασμοί για την επόμενη δόση

”Η ανάκαμψη στην Ελλάδα μοιάζει απίθανη για την ώρα”

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.
ΗΠΑ: Περισσότερες από 50 χώρες έχουν επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο για την έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων δήλωσε ένας σύμβουλος του Τραμπ
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Κέβιν Χάσετ, αρνείται ότι οι δασμοί του προέδρου Τραμπ είναι ένας έμμεσος τρόπος πίεσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη μείωση των επιτοκίων
The West Front of the U.S. Capitol building is pictured in Washington