“Όχι” σε όλα ήταν η απάντηση των τροϊκανων τελικά. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο για ακόμη μια φορά στο θέμα του δημοσίου, παρά τις διαθεσιμότητες και τους… ξαφνικούς θανάτους υπηρεσιών και οργανισμών.
Η ελληνική πλευρά έριξε στο τραπέζι ξανά το χαρτί των συμβασιούχων που αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.
Πρόκειται για περίπου 6.000 άτομα που η κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση να απομακρύνει, όμως η τρόικα επιμένει να μην θεωρεί την απομάκρυνσή τους απόλυση, στη λογική ότι δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου και έτσι επί της ουσίας ζητά έξι χιλιάδες περισσότερες απολύσεις μονίμου προσωπικού.
Όχι φαίνεται να λέει για την ώρα τουλάχιστον η τρόικα και στο θέμα της παράτασης του προγράμματος της διαθεσιμότητας μέχρι και τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Αυτό το όχι όμως θα σημάνει διπλό πρόβλημα καθώς παράλληλα η τρόικα επιμένει και στις απολύσεις των 2.000 δημοσίων υπαλλήλων ως τα τέλη του έτους.
Έτσι δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προβεί σε οριζόντιο μέτρο που για να “κλείσει” ο αριθμός δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει και υπαλλήλους της αμυντικής βιομηχανίας που μαζί με μερικές εκατοντάδες επίορκους θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 2.000 απολύσεων.
Διαβάστε επίσης: