Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Τσίπρας: Θα ζητήσω Εξεταστική για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά! Θέλει στο σκαμνί και Βενιζέλο!

Τσίπρας: Θα ζητήσω Εξεταστική για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά! Θέλει στο σκαμνί και Βενιζέλο!

– Είπε ο κ. Τσίπρας: “Η σύμβαση που υπογράφηκε το 2010, φέρει τη σφραγίδα των συναρμόδιων τότε υπουργών Άμυνας και Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου”
Αβραμόπουλος: Η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική επιτροπή
– Πρόσθεσε: “Αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προανήγγειλε Εξεταστική Επιτροπή για τον Σκαραμαγκά.

Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για “μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο”, των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

«Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες που δεν σας βαραίνουν προσωπικά. Βαραίνουν όμως την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε. Το 2010 η σύμβαση που υπεγράφη από τους τότε υπουργούς Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου όχι μόνο δεν διευκόλυνε να φύγουμε από αυτόν τον βρώμικο αγωγό, αλλά αυτός ο αγωγός δεν έκλεισε, δεν αποστειρώθηκε αλλά συνέχισε να ρέει» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Στη σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα Βενιζέλου Παπακωνσταντίνου υπάρχει οσμή σκανδάλου. Πρέπει να εξετάσουμε πλήρως την υπόθεση. Δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα».
Είπε μάλιστα ότι θα παραπέμψει στον ανακριτή και όλα τα στοιχεία της σύμβασης για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες όσων εμπλέκονται σε αυτή, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα “διαρκές σκάνδαλο”.

Τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κόμματος να ζητεί εξεταστική επιτροπή.
Πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση δε φοβάται καμία εξεταστική, καθώς η σχέση της με την υπόθεση είναι τόσο καθαρή, που κάθε άλλο παρά τη φοβίζει.

Τσίπρας: Στη σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα Βενιζέλου Παπακωνσταντίνου υπάρχει οσμή σκανδάλου. Πρέπει να εξετάσουμε πλήρως την υπόθεση. Δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας, όμως αφήστε τους υπαινιγμούς γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία Εξεταστική Επιτροπή. Είναι τόσο καθαρή η θέση της σημερινής κυβέρνησης που δεν την φοβίζει τίποτα. Ελπίζω, το μήνυμά σας να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση» ήταν η άμεση απάντηση του υπουργού ‘Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η επισήμανση μάλιστα του υπουργού ‘Αμυνας ότι «αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια», προκάλεσε ερωτηματικά.

Λίγο αργότερα, πάντως, ο ίδιος ο υπουργός ‘Αμυνας έσπευσε να ξεκαθαρίσει προς τους δημοσιογράφους ότι αυτή η αναφορά του δεν είχε σε καμία περίπτωση σχέση για τις ενέργειες που έγιναν μετά το 2010 αλλά αφορούσε την προηγούμενη περίοδο, που ξεκινούσε από το 2000 και αφορούσαν τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,ο Σάφα και η λίστα Λαγκάρντ. Υπάρχει σχέση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπαταρίες υποβρυχίων 209: Θρίλερ μέχρι τελευταία στιγμή

6 “τορπίλες” κατά Βενιζέλου από ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία

“Πάρτε μπαταρίες για τα υποβρύχια” – Θετική απάντηση του Νομικού Συβουλίου του Κράτους

Γερμανός επώνυμα αποκαλύπτει: “Δώσαμε 11 εκατομμύρια “δώρο” για τα υποβρύχια”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε