Κυριακή, 28 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Συμμετοχή του ΕΦΕΤ στην Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων “ANUGA 2013”

Συμμετοχή του ΕΦΕΤ στην Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων “ANUGA 2013”

Στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων «ANUGA 2013» που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας (5-9 Οκτωβρίου 2013) συμμετείχε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ο ΕΦΕΤ παρουσίασε τις δράσεις διάχυσης («dissemination») της πληροφόρησης σχετικά με το πρόγραμμα «Q-BAKE. Το πρόγραμμα «Q-BAKE», (Προσόντα για την Ευρωπαϊκή Αρτοβιομηχανία) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Καινοτομίας Leonardo da Vinci μέσω του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA).

Ο κύριος στόχος του είναι η ανάπτυξη κατάλληλων προγραμμάτων κατάρτισης, για εργαζόμενους στην αρτοβιομηχανία, οι οποίοι χωρίς το πρόγραμμα δεν θα είχαν την ευκαιρία να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους σε θέματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην αρτοβιομηχανία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, οι δράσεις διάχυσης στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με εκπροσώπους των εταίρων του προγράμματος «Q-BAKE» και αποσκοπούσαν στην πληροφόρηση των εκθετών της αρτοβιομηχανίας και τους ενδιαφερομένους του κλάδου της αρτοποιίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για το εν λόγω έργο.

Στις δράσεις διάχυσης, εκτός από τον ΕΦΕΤ, συμμετείχαν και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου και συγκεκριμένα η «AINIA» από την Ισπανία (συντονιστής προγράμματος), το «Campden BRI» από το Ηνωμένο Βασίλειο και το ινστιτούτο «IBA» από τη Ρουμανία.

Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, επίσης στην Κολωνία της Γερμανίας, σύσκεψη απολογισμού των εταίρων του έργου, όπου προβλήθηκε η επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος του έργου «Q-BAKE».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε πιπέρι

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται τόνος σε κονσέρβα

Έλεγχοι ΕΦΕΤ σε προϊόντα από την Ιαπωνία

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα πάνω από 200.000 ευρώ σε 45 επιχειρήσεις

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε