Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Στουρνάρας: “Μοναδικό κείμενο πολιτικής το Μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι!”

Στουρνάρας: “Μοναδικό κείμενο πολιτικής το Μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι!”

Την τιμητική του έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Εκτός από την σύγκρουση που είχε στην Βουλή με τον Απόστολο Κακλαμάνη, είπε και κάτι που θα συζητηθεί πολύ και αφορά το Μνημόνιο, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, νωρίτερα είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι έχει καθυστερήσει την εκπόνηση αναπτυξιακού υποδείγματος αν και θα μπορούσε το σχέδιο αυτό να αποτελέσει διαπραγματευτικό όπλο απέναντι στις πιέσεις που ασκεί η τρόικα.

“Το αναπτυξιακό πρόγραμμα είναι δική μας δουλειά”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: 

«Κατηγορηματικά λέω ότι όλα αυτά δεν είναι θέματα των πιστωτών μας. Με τίποτα. Καθόλου. Είναι θέματα για τα οποία εμείς ως Έλληνες πρέπει να πάρουμε αποφάσεις τις οποίες στη συνέχεια πρέπει να μετουσιώσουμε σε συντονισμένη πράξη. Πρέπει να αποτυπώσουμε υπηρεσιακά σχέδια συνδεδεμένα με τους προϋπολογισμούς μας, σχέδια τα οποία θα τα αξιολογούμε και θα τα αναπροσαρμόζουμε μέσα από σοβαρές θεσμικές διαδικασίες. Μια από τις πιο οδυνηρές πραγματικότητες της μεταπολίτευσης είναι ότι δεν καταρτίστηκαν σοβαρά και μακρόπνοα σχέδια για την οικονομία και το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μνημόνιο, αυτό το Μνημόνιο που έχουμε, παρόλες τις αδυναμίες του, είναι ίσως το μοναδικό κείμενο πολιτικής -και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς- που έθεσε συγκεκριμένους στόχους, δεσμευτικούς, για το σύνολο του ελληνικού κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι» επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομολογία αποτυχίας! Πενιχρά αποτελέσματα από τους ελέγχους σε εμβάσματα και off-shore
 

Στουρνάρας: Ηπιότερος ο φόρος ακινήτων για τα αγροτεμάχια

Κατρακυλούν οι τιμές των κατοικιών στη χώρα

Τέσσερις νέοι φόροι – Καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές

Τέλος ο φόρος μεταβίβασης στα ακίνητα;

Παγίδα στα εκτός σχεδίου – Τέλος το χτίσιμο

25% των Ελλήνων δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν το φόρο ακινήτων

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε