Δευτέρα, 29 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Το «λουκέτο» κρατάει τον Ομπάμα στην Ουάσινγκτον

Το «λουκέτο» κρατάει τον Ομπάμα στην Ουάσινγκτον

Το ενδεχόμενο του ταξιδιού του Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία εν μέσω του «λουκέτου» στις ΗΠΑ είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Τελικά, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πρόκειται να πάει πουθενά!

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να ακυρώσει το προγραμματισμένο για το Σάββατο ταξίδι του στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, όπου επρόκειτο να μετάσχει σε δύο διεθνείς διασκέψεις κορυφής, στην Ινδονησία και το Μπρουνέϊ.

Η ακύρωση της προεδρικής περιοδείας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, κρίθηκε αναγκαία καθώς παραμένει το αδιέξοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες με την παράλυση της λειτουργίας της κυβέρνησης κάτι που απαιτεί την παραμονή που Αμερικανού προέδρου στην Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα την ακύρωση της συμμετοχής του Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο κορυφής των κρατών μελών της ομάδας APEC στο Μπαλί της Ινδονησίας, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η προεδρία της Ινδονησίας.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επικοινώνησε το πρωί με τον πρόεδρο Σουσίλο Μπανπάνγκ Γιουντχογιόνο για να ζητήσει συγγνώμη καθώς δεν είναι σε θέση να μετάσχει στη σύνοδο του APEC, λόγω των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής προεδρίας.

Ο Ομπάμα είχε ακυρώσει ήδη τις προηγούμενες ημέρες, δυο από τους συνολικά τέσσερις σταθμούς της περιοδείας του στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητέρα με επιλόχεια κατάθλιψη η 34χρονη που σκόρπισε πανικό στο Καπιτώλιο

Ο Ομπάμα ακύρωσε τα ταξίδια στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες

Financial Times: Αυτοκαταστρέφονται οι ΗΠΑ – Λουκέτο και στάση πληρωμών

Με βέτο απαντάει ο Ομπάμα στο ”λουκέτο”

Ο Κάμερον φοβάται την κρίση στις ΗΠΑ

Ομπάμα σε Ρεπουμπλικάνους: Ανοίξτε ξανά την κυβέρνηση

Η προηγούμενη στάση πληρωμών “υπεύθυνη” για το σκάνδαλο Λουίνσκι!

Τι σημαίνει η στάση πληρωμών στις ΗΠΑ

Ομπάμα: Όχι στους όρους των Ρεπουμπλικανών

Ομπάμα για τη στάση πληρωμών: Ένα μάτσο εξτρεμιστές μας έβαλαν λουκέτο!

Στάση πληρωμών στις ΗΠΑ! Αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε