Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

1 δισ. μαύρα από τις βίλες! – Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ δεκάδες ιδιοκτήτες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πραγματικό χρυσάφι βγάζουν οι ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στα νησιά και τις παραθεριστικές περιοχές νοικιάζοντας χιλιάδες ευρώ την ημέρα τα σπίτια σε τουρίστες χωρίς να δηλώνουν το παραμικρό έσοδο στην εφορία. Ήδη το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει δεκάδες περιπτώσεις και ανεβάζει τα μαύρα έσοδα σε ποσά που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Οι βίλες σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Μύκονος, Πάρος, Κρήτη, Ρόδος, Σαντορίνη υπολογίζονται σε 50.000. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου οι απώλειες του κράτους από τις παράνομες ενοικιάσεις φτάνουν ακόμη και το 10% των εσόδων που έχει η χώρα από τον τουρισμό.

Ο Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αναφέρει χαρακτηριστικά πως σε πολλούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, οι αφίξεις δεν συμβαδίζουν με τις πληρότητες των ξενοδοχείων τονίζοντας πως οι τουρίστες αυτοί κάπου αλλού διαμένουν και το κράτος έχει απώλεια εσόδων.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο σε προορισμούς όπως η Πάρος, και η Μύκονος. Στα sites που εξειδικεύονται στις ενοικιάσεις πολυτελών εξοχικών κατοικιών, μία βδομάδα σε βίλα στην Πάρο μπορεί να κοστίσει και 20.000 ευρώ, που φυσικά είναι «μαύρα».

Χθες η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στην εναρκτήρια ομιλία της γενικής συνέλευσης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης για τον τουρισμό εν όψει και της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε