Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Παρέλυσαν Ρώμη και Μιλάνο από τις απεργίες στις μεταφορές

Παρέλυσαν Ρώμη και Μιλάνο από τις απεργίες στις μεταφορές

Τις απειλές τους πράξη έκαναν μικρά αυτόνομα συνδικάτα της Ιταλίας που προχώρησαν σε απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχοντας εγγυηθεί ότι θα λειτουργούν κανονικά μόνο οι δυο γραμμές του μετρό

Παράλληλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Μιλάνο, όπου περίπου στις μισές γραμμές του μετρό σημειώθηκαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πολλών δρομολογίων.

Από την μία μέχρι τις πέντε το απόγευμα τοπική ώρα (14:00-18:00, ώρα Ελλάδας) θα ακυρωθεί σειρά πτήσεων στα ιταλικά αεροδρόμια, λόγω τις στάσης εργασίας τις οποίες έχουν κηρύξει συνδικαλιστικές οργανώσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet ανακοίνωσε ότι ήδη προχώρησε στην ακύρωση 56 πτήσεων από και προς την Ιταλία.

Αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί στο κέντρο της Ρώμης, διαδήλωση οργανώσεων και κινημάτων που μάχονται την οικονομική πολιτική λιτότητας. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η αστυνομία πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας, καθώς εκτιμά ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος βίαιων συγκρούσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερος ο επικεφαλής της Monte Paschi di Siena

Νέα έρευνα σε βάρος του Μπερλουσκόνι θα αρχίσει στο Μιλάνο

Ιταλία: Καλούν τον Ναπολιτάνο για μάρτυρα σε υπόθεση της μαφίας

Απειλούν με απεργίες τα συνδικάτα στην Ιταλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε