Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Σε δύο ημέρες 35 νεκροί στο Ιράκ από σειρά επιθέσεων

Σε δύο ημέρες 35 νεκροί στο Ιράκ από σειρά επιθέσεων

Μια σειρά επιθέσεων στη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών προκάλεσε τον θάνατο 35 ανθρώπων στο Ιράκ, μεταξύ των οποίων 14 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σήμερα εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε περιοχές όπου ζουν κυρίως σουνίτες.

Οι επιθέσεις των δύο τελευταίων ημερών σημειώθηκαν στις πόλεις Μπακούμπα, Μοσούλη, Κιρκούκ, Τικρίτ και Φαλούτζα, αλλά και στο Αμπού Γράιμπ, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου.

Τη νύχτα 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και 14 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Στην Ταρμίγια, βόρεια της Βαγδάτης, στις 23:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας) δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε ένα σπίτι όπου πραγματοποιούνταν μια σύσκεψη για την ασφάλεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έντεκα άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 20.

Μεταξύ των νεκρών είναι και τέσσερις στρατιώτες, εκ των οποίων ο ένας είναι στρατηγός, τρεις αστυνομικοί και τέσσερα μέλη της πολιτοφυλακής Σάχουα που μάχεται κατά της αλ Κάιντα.

Κοντά στη Μοσούλη ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας προκαλώντας τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, ανάμεσά τους και τρεις αστυνομικοί, και τον τραυματισμό 25 ακόμη.

Σε άλλες επιθέσεις χθες Τρίτη σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι.

Τα βίαια αυτά επεισόδια ανεβάζουν τον απολογισμό των νεκρών για τον Οκτώβριο σε περισσότερους από 700 και σε περισσότερους από 5.400 από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έχει καταρτίσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι βιαιότητες αυτές είναι οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στο Ιράκ από το 2008.

Από την αρχή του 2013 το Γαλλικό Πρακτορείο έχει μετρήσει μόλις 16 ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι από επιθέσεις, η πιο πρόσφατη από τις οποίες ήταν η 24η Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεπέρασαν τους 540 οι νεκροί στο Ιράκ τον Οκτώβριο

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σκόρπισε το θάνατο στο Ιράκ

Ιράκ: Τουλάχιστον 73 νεκροί από επιθέσεις

Μακελειό στη Βαγδάτη – Βόμβες σε αγορές και δρόμους – 37 νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε