Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Κοινό άρθρο με θετικές αναφορές στην Ελλάδα από τους 5 ισχυρούς στη WSJ

Κοινό άρθρο με θετικές αναφορές στην Ελλάδα από τους 5 ισχυρούς στη WSJ

 Σε κοινό τους άρθρο στην εφημερίδα Wall Street Journal με τίτλο “Η αντιμετώπιση της Ευρωπαϊκής κρίσης αρχίζει να δείχνει θετικά αποτελέσματα, πέντε ισχυροί άντρες στην ευρωζώνη αναφέρονται με θετικά λόγια στις προσπάθειες της Ελλάδας, χωρίς να λείπουν όμως και οι κίτρινες κάρτες.

Το άρθρο το υπογράφουν ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, κ. Άσμουσεν, ο εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, κ. Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Χόγιερ. 

Όπως αναφέρουν η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και πως η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες πιθανότητες να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013. Επισημαίνουν παράλληλα, πως τα μέτρα έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν τόσο για τη μείωση της γραφειοκρατίας όσο και στο θέμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. 

Ωστόσο και οι πέντε συμφωνού πως απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια και δουλειά στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον δημόσιο τομέα, αλλά και στο φορολογικό σύστημα. 

ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Συνολικά, είναι ορθό να ειπωθεί ότι σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα σε προγράμματα χωρών. Καθώς ορισμένες από αυτές τις χώρες προετοιμάζονται να εξέλθουν από τα προγράμματα στήριξης, βελτιώνονται και οι προοπτικές για την ευρωζώνη. Οι επικείμενες έξοδοι από τα προγράμματα αποδεικνύουν ότι η προσέγγισή μας λειτουργεί: Μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, παρέχουμε προσωρινά δάνεια σε ελκυστικά επιτόκια σε χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση. Σε αντάλλαγμα ζητούμε αυστηρούς όρους σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Και αυτό είναι καλή είδηση εφόσον τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο. Οποιαδήποτε επανάπαυση θα θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη. Η απάντησή μας στην κρίση, η οποία βασίζεται σε μια ενοποιημένη προσέγγιση των κ-μ και Ευρωπαϊκών θεσμών, αρχίζει να έχει αποτελέσματα. Η Ευρώπη καθίσταται λιγότερο ευάλωτη σε εξωτερικά σοκ, πιο ανταγωνιστική στις διεθνείς αγορές και πιο ελκυστική στους διεθνείς επενδυτές.

Και θα συνεχίσουμε την πορεία μας. Έχουμε τα πάντα σε ετοιμότητα για να αναδυθούμε ισχυρότεροι από την κρίση, με πιο βιώσιμη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Η Ελλάδα προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι”, γράφει ιταλική εφημερίδα

De Tijd: Η Ελλάδα αποχαιρετά την ύφεση το 2014

Γερμανική εφημερίδα καληνυχτίζει (στα ελληνικά) τους Έλληνες νεοναζί!

Η Νίκη της Σαμοθράκης πρωτοσέλιδο στην Parisien

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε