Σάββατο, 5 Οκτ.
28oC Αθήνα

Κέρδη και… mega-λες απώλειες στα κεντρικά δελτία ειδήσεων!

Κέρδη και… mega-λες απώλειες στα κεντρικά δελτία ειδήσεων!

Τον Σεπτέμβριο… υποτίθεται ότι ξεκινά η καινούργια τηλεοπτική σεζόν. Και λέω «υποτίθεται» καθώς οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λόγω… λιτότητας ξεκινούν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός τους από Οκτώβριο… και βάλε!

Ωστόσο –ακόμα τουλάχιστον- ο Σεπτέμβριος θεωρείται ως ο μήνας έναρξης της καινούργιας σεζόν σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και ιδιαίτερα τις «ναυαρχίδες» τους στη μάχη της τηλεθέασης, δηλαδή τα κεντρικά δελτία ειδήσεων! Τον Σεπτέμβριο είθισται οι βασικοί παρουσιαστές να επιστρέφουν στις θέσεις τους μετά το πέρας των καλοκαιρινών αδειών τους, δίνοντας ξανά τη μάχη της ενημέρωσης, αλλά και της τηλεθέασης.

Ως εκ τούτου λοιπόν έχει ιδιαίτερη σημασία τι τηλεθεάσεις σημείωσαν στην έναρξη της καινούργιας τηλεοπτικής σεζόν. Ενδιαφέρον όμως, έχει τι επιδόσεις κατέγραψαν τα δελτία τον πρώτο αυτό μήνα συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2012.

Τον πρώτο μήνα της καινούργιας σεζόν λοιπόν το καθημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της κατάταξης, μετρώντας όμως, σημαντικές απώλειες. Βλέποντας τους μέσους όρους του Σεπτεμβρίου 2013 και του Σεπτεμβρίου 2012 βλέπουμε ότι τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε το δελτίο του MEGA που παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη, αφού μέσα σε έναν χρόνο σημείωσε 7 μονάδες λιγότερες στο ποσοστό τηλεθέασής του. Αρκετούς τηλεθεατές έχει χάσει και το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη, σημειώνοντας 3,8 μονάδες λιγότερες στο μέσο όρο, ενώ κατά 1,2 μονάδες χαμηλότερα είναι το δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης, συγκρίνοντάς το με το μέσο όρο που είχε σημειώσει τον Σεπτέμβριο του 2012 η ΕΡΤ.

Αντίθετα τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανεβάζοντας τα ποσοστά του 6,8 μονάδες, ακολουθεί το δελτίο ειδήσεων του STAR με 5,5 μονάδες αύξηση στο μέσο όρο του και ο ALPHA που ανέβασε το μέσο όρο του 4,7 μονάδες. Αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των καθημερινών κεντρικών δελτίων ειδήσεων τον Σεπτέμβριο του 2013, τον Σεπτέμβριο του 2012 και τη διαφορά (αύξηση ή μείωση) που σημείωσαν.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Μέσοι όροι
Σεπτεμβρίου 2013
Μέσοι όροι
Σεπτεμβρίου 2012
Διαφορά
( + – )
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 24,4 31,4 -7
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ 20,4 15,7 +4,7
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 18,9 22,7 -3,8
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16,9 11,4 +5,5
ΣΚΑΪ 14,4 7,6 +6,8
ΔΤ 5,9 7,1 -1,2

Αν λοιπόν η «αρχή είναι το «ήμισυ του παντός» τότε η αρχή της καινούργιας σεζόν αποδεικνύεται πολύ ενδιαφέρουσα για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η μάχη της τηλεθέασης μεταξύ των «ναυαρχίδων» της ενημέρωσης!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε