Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Η ΕΕ πρέπει να αναπτύξει ειδική προσέγγιση για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη” δήλωσε η ΥΠΕΞ της Κροατίας

“Η ΕΕ πρέπει να αναπτύξει ειδική προσέγγιση για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη” δήλωσε η ΥΠΕΞ της Κροατίας

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη συζήτηση για τη διεύρυνση στην υπουργική συνάντηση στις Βρυξέλλες σχεδόν δεν αναφέρθηκε κι αυτό είναι πολύ αρνητικό, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς, τονίζοντας ότι για τη συγκεκριμένη χώρα, η ΕΕ θα πρέπει να αναπτύξει ειδική προσέγγιση.

“Στη συζήτηση, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου. Νομίζω ότι είναι κακό και όταν το επισήμανα, κάποιοι συνάδελφοι μου είπαν ότι για το τάνγκο χρειάζονται δύο. Με άλλα λόγια θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά η ΕΕ πρέπει να σκεφθεί ειδική προσέγγιση για τη Βοσνία και να εμπλακεί πιο ενεργά ώστε η χώρα, που είναι εξαιρετικά σημαντική, να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση” τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας.

Η κ. Πούσιτς σημείωσε ότι η Κροατία τάχθηκε υπέρ της χορήγησης καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας στην Αλβανία, αλλά ορισμένες χώρες ήταν κατά της υιοθέτησης απόφασης τώρα, οπότε αναζητείται συμβιβαστική λύση ώστε τα Τίρανα να λάβουν καθεστώς το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η Κροατία υποστήριξε επίσης την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ, αλλά, όπως είπε η κ. Πούσιτς, “δυστυχώς για μία ακόμη φορά αναβλήθηκε η έναρξη των διαπραγματεύσεων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μ. Κράισνικ: “Τα τελευταία 20 χρόνια ήταν το πιο ένδοξο κομμάτι της σερβικής ιστορίας”

Γκάφα! Βόσνιοι οπαδοί ταξίδεψαν στη Λετονία και όχι στη Λιθουανία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε