Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Τι τρέχει με τον Γιάννη Στουρνάρα;

Τι τρέχει με τον Γιάννη Στουρνάρα;

Η κίνηση του να μην ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του σχετικά με τη αύξηση των προστίμων για χρέη προς την εφορία προκάλεσε έντονες αναταράξεις στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς φάνηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών “δεν θέλει μόνο να είναι “τσάρος” αλλά και να το δείχνει”!

Βέβαια ως καλός “στρατιώτης” του μνημονίου δεν φημίζεται για την πολιτική του πείρα και εμπειρία όπως λένε κυβερνητικά στελέχη δικαιολογώντας έτσι την “πολιτική γκάφα” του κ. Στουρνάρα, εκτιμώντας παράλληλα ότι ο υπουργός Οικονομικών επειδή χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού προχωρεί σε ενέργειες ορισμένες φορές που μπορεί να παρεξηγηθούν.

Πάντως αν και λέγεται ότι ο κ. Στουρνάρας έχει προσδεθεί πλήρως στο άρμα του πρωθυπουργού και της ΝΔ, με ανοιχτό ακόμη το ενδεχόμενο να πολιτευτεί παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, δεν αποκλείεται πρώτα να “θυσιαστεί” στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού που προσδιορίζεται χρονικά με το νέο έτος.

Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός να επιδιώξει να διαμορφώσει ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του 2014, αλλά και γιατί με το νέο έτος μπαίνουμε στο σκληρό πυρήνα της διαπραγμάτευσης που αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους και η οποία θα κριθεί ως επί το πλείστον σε πολιτικό επίπεδο.

Άλλωστε η “βρώμικη δουλειά” έγινε κι ο Χρήστος Σταϊκούρας κρατά το ταμείο του κράτους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε