Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Κρήτη: “Ποτάμι” οι δρόμοι στην Κίσσαμο που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Τα παιδιά κρατήθηκαν στα σχολεία για να μη μετακινηθούν! ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνα από Provoli
Εικόνα από Provoli

Στην περιοχή της Κισσάμου έχουν αναφερθεί τα περισσότερα προβλήματα που δημιούργησε στα Χανιά το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 15 κλήσεις για άντληση νερού στην Κίσσαμο ενώ άλλες 60 έχει δεχθεί από το Ηράκλειο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη η περιοχή της Κισάμου στα Χανιά, καθώς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο, όπως διαβάζουμε στο FlashNews.

Δείτε το βίντεο του Provoli:

Τα παιδιά που είχαν πάει στα σχολεία τους, παρέμειναν εκεί και το μεσημέρι – όπου τους δόθηκε γεύμα – έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα απο τις μετακινήσεις τους.
Όπως έγινε γνωστό, αύριο Τετάρτη, τουλάχιστον στον Δήμο Κισάμου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Στις περιοχές Ποταμίδα και Βουλγάρω «φούσκωσαν» ρέματα κοντά σε δύο σπίτια, ενώ στην περιοχή των Βουκολιών αναφέρθηκε ότι μπήκε νερό σε δύο σπίτια.
Στην περιοχή της Κισσάμου πήγε ερπιστριοφόρο της Πυροσβεστικής από τα Χανιά, για να παρέμβει όπου και αν κριθεί αναγκαίο.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώθηκε ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν,
θα πρέπει οι κάτοικοι και οι πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται σε όλο το επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του δήμου Κισάμου λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Ο δρόμος από Καλουδιανά προς Καστέλι (παλαιά εθνική) που περνάει ο Κακοπέρατος ποταμός, είναι κλειστός και η διαδρομή θα γίνεται από το νέο οδικό δίκτυο. Η επικοινωνία με το Καστέλι θα γίνεται μόνο από την νέα εθνική οδό με πολύ προσοχή.

Δείτε το βίντεο του Provoli:

Από τον δήμο Κισάμου ανακοινώθηκε ότι λόγω εκτακτης ανάγκης επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα των ιδιωτών εργολάβων ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο του δήμου όλων των δημοτικων ενοτήτων μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης εξαιρουμένου του βόρειου οδικού άξονα.

Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν στη θέση Τοπόλια, ενώ σε μερική επιφυλακή βρίσκεται η διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων. Στην περιοχή του δήμου Χανίων η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών στην Αγιά, ενώ στην περιοχή Σταυρού αναφέρθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων σε περιοχές όπου είχαν μπαζωθεί ρέματα. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα καθαρισμού.

Δείτε το βίντεο του Provoli:

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κίσαμος λόγω κακοκαιρίας!

Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Ιπτάμενη… πινακίδα στο κέντρο των Ιωαννίνων! ΦΩΤΟ

Ξυλεία 600.000 ευρώ ξεβράστηκε στη Λέσβο! ΦΩΤΟ

Τα πρώτα χιόνια στην Εύβοια – ΦΩΤΟ

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε