Κυριακή, 21 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Πόθεν έσχες…

Πόθεν έσχες…

Κάθε φορά που δίνονται στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών ο Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «λιθοβολούν» τους πολιτικούς καταγγέλλοντας ότι μαθαίνουμε το «έσχες» και όχι το «πόθεν».

Και όμως δεν είναι έτσι. Κάθε βουλευτής όταν πρωτοεκλέγεται είναι υποχρεωμένος με βάση το νόμο, που τηρούν στο ακέραιο οι υπηρεσίες της Βουλής, να καταθέσει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με τα εισοδήματα του και την περιουσιακή του κατάσταση (συμβόλαια απόκτησης σπιτιών-οικοπέδων, φορολογικές δηλώσεις…).

Αυτό συνέβη και με τους βουλευτές των οποίων τα «πόθεν έσχες» δημοσιοποιήθηκαν χθες και αφορούν ως επί το πλείστον τους βουλευτές που εκλέχθηκαν τον Ιούνιο του 2012, καθώς η σχετική διαδικασία δημοσιοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο.

Mετά από εκλογές όλοι οι εκλεγέντες βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν «πόθεν έσχες», είτε έχουν εκλεγεί πρώτη φορά είτε όχι, και τον Ιούνιο πλέον σε έξι μήνες δηλαδή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το νέο «πόθεν έσχες» για τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα του 2012 και οι συγκρίσεις με τα προηγούμενα.

Αν πιστέψουμε την προσέγγιση λοιπόν μερίδας του Τύπου και των ΜΜΕ, υπάρχουν πλούσιοι Συριζαίοι που δεν δικαιούνται δια να ομιλούν, νεοδημοκράτες και πασόκοι που ναι μεν τα έχουν αλλά δικαιούνται δια να ομιλούν και οι χρυσαυγίτες που είναι τα φτωχαδάκια του λαού.

Προφανώς το «τσουβάλιασμα» όλων προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση είναι μια επικίνδυνη τακτική που σπρώχνει τους πολίτες σε λάθος συμπεράσματα και στην αγκαλιά φαινομένων “Χρυσής Αυγής” ενδεχομένως.

Προσωπικά δεν ξέρω τι είναι πιο…«μεπτό». Να δηλώνεις μηδενικό «πόθεν έσχες» ή εκατομμυρίων. Τον Ιούνιο οπότε θα δημοσιοποιηθεί το «πόθεν έσχες» για το 2012 θα κάνουμε τις συγκρίσεις και δω είμαστε.

Άλλωστε έχει μεγαλύτερη σημασία διαχρονικά να δει κανείς ποιος μπήκε στην πολιτική με 0 «πόθεν έσχες» και τώρα δεν τον φθάνουν οι σελίδες για να περιγράψει και το «πόθεν» και το «έσχες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε