Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Άναψαν τις σόμπες μέσα στο καλοκαίρι!

Άναψαν τις σόμπες μέσα στο καλοκαίρι!

Βουτιά 19 βαθμών έκανε ο υδράργυρος μέσα σε λίγες ώρες στη Μελβούρνη.

Κι εκεί που γιόρταζαν τα Χριστούγεννα με 38 βαθμούς, ξαφνικά η θερμοκρασία έπεσε στους 19 βαθμούς Κελσίου με τους κατοίκους της Μελβούρνης να ανάβουν σόμπες για να ζεσταθούν.

Στο μεταξύ, κυκλώνας “τρομερής ισχύος” αναμένεται να πλήξει τη Δευτέρα, τις περιοχές Πιλμπάρα και Κίμπερλι της δυτικής Αυστραλίας. Οι σχετική προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας κάνει λόγο για «σημαντικές επιπτώσεις» από τον κυκλώνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πνέουν άνεμοι με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων, ενώ θα σημειωθούν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Ήδη, Αρχές και κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Μέσα σε μια μέρα ζουν και τις 4 εποχές του χρόνου

Ο καιρός της Μελβούρνης έχει τη φήμη του πιο άστατου. Οι ντόπιοι λένε πως μερικές φορές, μέσα σε μία μέρα μπορεί να ζήσουν τις τέσσερις εποχές. Μάλιστα κυκλοφορούν και πολλά ανέκδοτα για τον καιρό της πόλης, με πιο χαρακτηριστικό αυτό: Φθάνει ένας τουρίστας στη Μελβούρνη και παραπονιέται για τον καιρό. Ο ντόπιος τον καθησυχάζει, λέγοντάς του «αν δεν σ’ αρέσει ο καιρός, κάνε υπομονή. Σ΄ένα τέταρτο θα αλλάξει».

Διαβάστε

Χριστούγεννα με καύσωνα!

“Ντου” στα μαγαζιά πρώτη μέρα των εκπτώσεων στην Αυστραλία

Ο στρατηγός Κόσγκροβ επόμενος ανώτατος άρχοντας της Αυστραλίας

Τεχνητή γονιμοποίηση με το σπέρμα του νεκρού συζύγου της

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε