Παρασκευή, 5 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Έξαλλος ο Καμίνης με την εθελουσία στους δήμους: “Λάθος τα στοιχεία στη μελέτη του Γρηγοράκου”

Έξαλλος ο Καμίνης με την εθελουσία στους δήμους: “Λάθος τα στοιχεία στη μελέτη του Γρηγοράκου”

Φωτιές άναψε η έκθεση του Λεωνίδα Γρηγοράκου για το πλεονάζον προσωπικό στους δήμους, που πρέπει να μετακινηθεί ή να φύγει, με τον Γιώργο Καμίνη να υποστηρίζει ότι υπάρχουν λάθος στοιχεία στη μελέτη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η κεντρική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σαν “κλωτσοσκούφι” τον πρώτο δήμο αλλά και τους άλλους δήμους της χώρας, κατά το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έκθεση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και στους 667 υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων που κρίνεται ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Αναλυτικά σημείωσε ότι το 2010 ο δήμος είχε 12.000 υπαλλήλους και σήμερα έχει περίπου 7.500, εκ των οποίων 1.100 συμβασιούχους που εργάζονται με προσωρινά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο δήμος της πρωτεύουσας απασχολεί 6.688 υπαλλήλους σε όλες τις δομές (συμπεριλαμβανομένων των ΝΠΔΔ και των κοινωνικο-προνοιακών δομών) και 1.100 με προσωρινά μέτρα, που, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να βρεθούν εκτός εργασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, η μελέτη βασίζεται σε έναν αλγόριθμο, που τα πραγματικά στοιχεία την «τινάζουν στον αέρα». Και αυτό διότι περιλαμβάνονται το έκτακτο προσωπικό των κατασκηνώσεων και οι σχολικοί φύλακες, που είναι σε διαθεσιμότητα, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη οι συνταξιοδοτήσεις, που προχωρούν ραγδαία.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 2013 θα κλείσει με 500 συνταξιοδοτήσεις μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων.
«Τι έχουν στο μυαλό τους; Τι σκοπεύουν να κάνουν;» διερωτήθηκε ο κ. Καμίνης, ο οποίος έκανε λόγο για «προμελετημένο σχέδιο σε βάρος των μεγάλων δήμων της χώρας» και πρόσθεσε ότι «στη Θεσσαλονίκη είναι στα κάγκελα».

Επίσης, καταλόγισε επιδεικτική μεροληψία τονίζοντας: «Και πώς εξηγούν ότι ολόκληρη η Πελοπόννησος είναι ελλειμματική;». Κατά την εισηγητική του παρέμβαση, ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε ότι ο δήμος Αθηναίων θα καλέσει όλους τους βουλευτές της Α’ Αθηνών να μιλήσουν και να πάρουν θέση στο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3.708 πλεονάζοντες στους Δήμους, φεύγουν με εθελούσια – Φωτιά βάζει έκθεση Γρηγοράκου για το πλεονάζον προσωπικό που πρέπει να μετακινηθεί ή να φύγει

 

Νέες διευκρινήσεις για τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών

Χρυσοχοΐδης: Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ δε θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας

Τελεσίγραφο 10 ημερών στους δημοτικούς υπαλλήλους – Τι θα ισχύσει για την κινητικότητα

Τι προβλέπει το πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας στους δήμους

Πότε ξεκινά η κινητικότητα των 8500 του ΕΟΠΥΥ! Όλη η διαδικασία

Μητσοτάκης: το πρόβλημα είναι η αναποτελεσματικότητα του Δημοσίου

Μητσοτάκης:διαθεσιμότητα τέλος, η κινητικότητα θα συνεχιστεί όμως

Γρηγοράκος: δεν είναι ταμπού η αξιολόγηση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε