Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Σημαντική επενδυτική απόφαση για την Ευρώπη για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζαν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσόρισε σήμερα την τελική επενδυτική απόφαση που ελήφθη για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, με την απόφαση αυτή επιβεβαιώνεται ότι η Ευρώπη θα λαμβάνει 10 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το 2019. Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν έως τώρα συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του αγωγού TAP για τη μεταφορά αερίου στην Ευρώπη υπόκεινταν σε αυτή την τελική επενδυτική απόφαση, αναφέρει η Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι η σημερινή απόφαση της κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ αποτελεί στρατηγική πύλη για ισχυρότερη ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και αποτελεί ουσιώδη εξέλιξη για τη διαφοροποίηση στην προμήθεια ενέργειας προς όφελος των ευρωπαίων καταναλωτών και των επιχειρήσεων

Ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι με αυτόν τον αγωγό υπάρχει προσδοκία για την κάλυψη του 20% των αναγκών της ΕΕ σε φυσικό αέριο μακροπρόθεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ματαιώθηκε το ταξίδι Σαμαρά επειδή “ξεμείναμε” από αεροπλάνα!

Βλάβη στο αεροπλάνο του Σαμαρά – Δεν πέταξε για το Μπακού

Λαχτάρα στον αέρα! Βλάβη στα όργανα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε