Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Υπό κατάληψη η Νομική – Αδιέξοδο σε πολλές σχολές

Υπό κατάληψη η Νομική – Αδιέξοδο σε πολλές σχολές

Κλειστή παραμένει η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού υπάρχει κατάληψη από ομάδες φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων.

Την έναρξη των μαθημάτων στη Νομική είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της Σχολής Θ. Φορτσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί φοιτητική συνέλευση κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν θα γίνει κατάληψη.

Σε εξέλιξη είναι και η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, οι οποίοι θα αποφασίζουν για το μέλλον της απεργίας τους υπό το φως της αναστολής των κινητοποιήσεων που αποφάσισε νωρίτερα σήμερα η Ομοσπονδία του κλάδου.

Προθεσμία Πελεγρίνη

Προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα έλαβε από τον εισαγγελέα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνης, που είχε κληθεί σήμερα σε ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.
Ο κ. Πελεγρίνης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Ιωαννίδης με αφορμή αναφορά του υπουργού Παιδείας, αλλά και ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου που του καταλόγιζε ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προθεσμία πήρε από τον εισαγγελέα ο Πελεγρίνης – Μπάχαλο με την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών στα Πανεπιστήμια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε