Τετάρτη, 24 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η Goldman Sachs μετάνιωσε που μας έβαλε στο ευρώ

Η Goldman Sachs μετάνιωσε που μας έβαλε στο ευρώ

”Είναι σίγουρο ότι δεν θα κάναμε τέτοια συναλλαγή σήμερα” δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, για την περίφημη συναλλαγή παραγώγων (swaps) που έγιναν το 2001 και αποτέλεσαν το εισιτήριο ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ.

”Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που κάνουμε τέτοια συναλλαγή με swap παραγώγων. Είναι σίγουρο ότι δεν θα κάναμε τέτοια συναλλαγή σήμερα” δηλώνει και μετανιώνει 12 χρόνια μετά ο αντιπρόεδρος τη Goldman Sachs Μ. Σέργουντ.
Προσθέτει μάλιστα πως ”υπήρξαν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη που μας παρουσίασαν τέτοιου είδους συναλλαγές τις οποίες απορρίψαμε επειδή αισθανθήκαμε ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη διαφάνεια”.

Το πρακτορείο Bloomberg υπενθυμίζει πως ”η Goldman Sachs πούλησε το 2001 παράγωγα στην Ελλάδα με τα οποία κρύφτηκε ένα συγκεκριμένο δάνειο, ώστε η χώρα να πετύχει τους στόχους της ΕΕ. Η συμφωνία στοίχισε στη συνέχεια στην Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ και η συνεχιζόμενη επιδείνωση των δημοσιονομικών της χώρας προκάλεσε τα πακέτα στήριξης από την ΕΕ στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε