Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Τα μπινελίκια του Σαρκοζί δεν απευθύνονταν μόνο στον Παπανδρέου…

Τα μπινελίκια του Σαρκοζί δεν απευθύνονταν μόνο στον Παπανδρέου…

Προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου δεν τον γνωρίζω. Βλέπω και γράφω κι εγώ όλα όσα φέρεται να του είπε ο Νικολά Σαρκοζί εκείνη τη βραδιά στις Κάννες.

Διαβάζω επίσης ότι ο Σαρκοζί κρατήθηκε και δεν χειροδίκησε εναντίον του έλληνα πρωθυπουργού. Και αυτό δείχνει το επίπεδο του πολιτικού ανδρός. Του γάλλου Προέδρου, ο οποίος σε μια τόσο ιστορική στιγμή αντιμετώπισε έναν ηγέτη μιας άλλης χώρας με λιμανίσια συμπεριφορά.

Ανεξάρτητα του τι αισθήματα έχει ο καθένας μας απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου και στον όποιον Γιώργο Παπανδρέου, εκείνη την εποχή ήταν ο εκλεγμένος δημοκρατικά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Και σκέφτομαι ότι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε αρνητικά ως λαό από κάποιους άλλους είναι ότι κανείς δεν σκέφτηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο να υπερασπιστεί τον θεσμό!

Να δει διαφορετικά το περιστατικό και να εξοργιστεί από το γεγονός ότι ένας άλλος ηγέτης ήθελε ακόμα και να τον χτυπήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Με ποιό δικαίωμα; Για άλλον ηγέτη, άλλης χώρας θα το είχε σκεφτεί; Δείχνει πως βλέπουμε τους εαυτούς μας…

Καταλήγω λοιπόν ότι τα μπινελίκια του Σαρκοζί απευθύνονταν σε όλο τον ελληνικό λαό που εκείνη την στιγμή εκπροσωπούνταν από τον πρωθυπουργό του….

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε