Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Να παραταθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών

Να μην δεχθεί «νέα μέτρα με το όποιο περιτύλιγμα των διαρθρωτικών αλλαγών», που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία, καλεί την κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της.

Η κυβέρνηση «στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα οφείλει να διεκδικήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής, ώστε αυτό να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ και την προτρέπει να ζητήσει αλλαγή των μέτρων που αποδεικνύονται αναποτελεσματικά και κοινωνικά επώδυνα.

Ειδικότερα για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αναφέρει ότι αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας, και πρέπει να την προστατεύσει, πρωτίστως για τις περιπτώσεις των πολιτών που αποδεδειγμένα δεν έχουν δυνατότητα να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις.

«Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρέπει να παραταθεί και για τα επόμενα δυο χρόνια», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται πως πρέπει να υπάρξει συνολική επανεξέταση της στάσης των τραπεζών, αναφορικά με τις διευκολύνσεις που πρέπει να γίνουν για την εξυπηρέτηση των «κόκκινων δανείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καυγάς και “μπηχτές” Βενιζέλου και Κουβέλη για την κεντροαριστερά

Κοινή εμφάνιση Κουβέλη-Λοβέρδου – Στόχος η συγκρότηση εκλογικού μετώπου

Tι ζητά η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση

Επισημοποιείται ο “πολιτικός γάμος” Κουβέλη-Λοβέρδου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1