Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για τον δρόμο Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες τους, οι 26 κατηγορούμενοι που κάθισαν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση των υπερβάσεων στις μελέτες και το κόστος κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου.

Κάνοντας δεκτή την πρόταση που είχε διατυπώσει νωρίτερα, κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μωυσίδης,
το δικαστήριο απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους από τις πράξεις που τους καταλογίζονταν,
θεωρώντας ότι η προκληθείσα ζημιά για το δημόσιο είναι κάτω από το όριο των 130.000 ευρώ, που προβλέπει ο νόμος για τα κακουργήματα.

Ως εκ τούτου, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε βαθμό πλημμελήματος και παραγράφηκαν λόγω παρέλευσης της 5ετίας, με δεδομένο ότι οι αποδιδόμενες πράξεις τελέστηκαν έως το 2007.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η ζημιά για το δημόσιο περιορίζεται σε 29.000 ευρώ, ποσό που αφορά την κατασκευή και την επικαιροποιημένη μελέτη του έργου.

Για την υπόθεση κατηγορούνταν συνολικά 26 άτομα, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης, ο άλλοτε νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών της άλλοτε Νομαρχίας κι ένας εργολάβος.

Οι πρώτοι δύο είχαν τεθεί αυτοδικαίως σε αργία ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στα ποινικά δικαστήρια. Με δεδομένη την απαλλακτική απόφαση, αναμένεται να επανέλθουν στις θέσεις τους.

Σε αυτό ακριβώς το ζήτημα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Γ. Τσαμασλής. “Περιμένω, τη Δευτέρα, απόσπασμα με την απόφαση του δικαστηρίου και την Τρίτη επανέρχομαι αυτοδικαίως στα καθήκοντά μου” τόνισε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απαλλαγή του.

“Το δικαστήριο με παρέδωσε καθαρό και ξάστερο στην κοινωνία, εξέλιξη την οποία επιθυμούσα” υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμα:

Απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη για τις υπερβάσεις στην κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου

Θεσσαλονίκη: Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η δίκη για το δρόμο Ωραιοκάστρου

Θεσσαλονίκη: Για τη Δευτέρα διεκόπη η δίκη για τις υπερβάσεις στο έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT “ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε