Παρασκευή, 5 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Το “μπαλάκι” για πλειστηριασμούς στους βουλευτές μετά το ναυάγιο με την τρόικα

Το “μπαλάκι” για πλειστηριασμούς στους βουλευτές μετά το ναυάγιο με την τρόικα

– Το μπαλάκι στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έριξε ενώπιον των δανειστών ο υπουργός Ανάπτυξης
– Ο Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να είπε στην τρόικα ότι ενδέχεται να υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση
– Επαγγελματικές μισθώσεις: Πιθανότατα δεν θίγονται οι υπάρχουσες αλλά οι μελλοντικές
– Νεα συνάντηση τώρα τρόικας – Στουρνάρα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μικρής διάρκειας αλλά με κάποιες ενδιαφέρουσες ειδήσεις να προκύπτουν από αυτή ήταν η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Στο θέμα των πλειστηριασμών δεν υπήρξε καμία συμφωνία.

Η ελληνική πλευρά είπε στην τρόικα ότι ανεξάρτητα από το ποιά θα είναι η συμφωνία, η τελική απόφαση πρέπει να εγκριθεί από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αφού υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις.
εκπρόσωπους των δανειστών ότι εκδηλώνονται αντιδράσεις για το θέμα.

“Οι πλειστηριασμοί είναι το πιο ευαίσθητο θέμα που χειρίζεται πολιτικά και κοινωνικά αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και έχουμε 1002 λόγους να είμαστε προσεκτικοί και ευαίσθητοι απέναντι σε αυτούς που έχουν επηρεαστεί από την κρίση”, είπαν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το θέμα των πλειστηριασμών επεξεργάζονται τεχνικά κλιμάκια και θα γίνουν και άλλες συναντήσεις.

Η τρόικα φέρεται επίσης να κάνει πίσω και για τις επαγγελματικές μισθώσεις. Δηλαδή, φαίνεται να υπήρξε σύγκλιση απόψεων ώστε να μην θιγούν οι υπάρχουσες μισθώσεις, αλλά να απελευθερωθούν οι συμβάσεις που πρόκειται να συναφθούν στο μέλλον.

Και για αυτό το θέμα η κυβέρνηση επιμένει ότι το τελικό ΟΚ πρέπει να το δώσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Βλέπουν ξανά Στουρνάρα

Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου μιάμιση ώρα, ο δεύτερος γύρος των επαφών που είχαν σήμερα, οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Κύριο αντικείμενο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη «έχουν πάρα πολύ δρόμο ακόμη», είναι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, το οποίο, κατά το υπουργείο Οικονομικών, προσδιορίζεται σε 1,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα δε, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι σημερινές συναντήσεις ήταν εφ όλης της ύλης και, παράλληλα, δόθηκαν νέα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι, το κύριο βάρος για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014 θα σηκώσει το υπουργείο Εργασίας, κορυφαίο στέλεχος του οποίου ανέφερε το μεσημέρι ότι «τα 700 εκατ. ευρώ είναι προσεγγίσιμα» ως προς το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τρόικα δεν έχει ξεχάσει τα 244 εκατ. ευρώ περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στρατιωτικών που υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο για το 2014 για τα οποία η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν θα γίνουν περικοπές και ότι έχουν καλυφθεί από τις περικοπές του 2012 και 2013.

Παράλληλα η τρόικα δεν έχει αποσύρει από το τραπέζι τις περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας βγαίνοντας από την σύσκεψη είπε ότι «δεν θίγονται μισθοί και συντάξεις» και ότι έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι προσεγγίσιμο το ποσόν των 700 εκατ. ευρώ από διαρθρωτικές παρεμβάσεις υπονοώντας ότι η τρόικα θα δεχθεί το ποσόν των χρημάτων από εισφοροδιαφυγή που υπάρχουν στο πακέτο Βρούτση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυβέρνηση: Μισθοί και συντάξεις, δε θίγονται αλλά είναι μακρύς ο δρόμος για τη συμφωνία με την τρόικα!

Πεντάωρο… “μασαζ” στην τρόικα! Τελείωσε η σύσκεψη με Στουρνάρα – Βρούτση

Τι απαντάει ο Στουρνάρας για τα κίνητρα σε όσους καταγγέλλουν φορολογικές παραβάσεις

Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας – Ο… τιμοκατάλογος με τα μέτρα των 1,3 δισ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε