Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς του ΕΜΠ – Σπάει η απεργία στο Αθηνών;

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Στα δύο φαίνεται πως έχουν χωριστοί οι διοικητικοί υπάλληλοι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πολλοί, σύμφωνα τουλάχιστον με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων Δημήτρη Σακκάτο, επέλεξαν σήμερα να πάνε στην εργασία τους δείχνοντας ότι διαφωνούν με την απόφαση για συνέχιση της απεργίας τουλάχιστον ως την ερχόμενη Τρίτη. Δεν έχει πάει κανείς για δουλειά λένε στο Newsit οι απεργοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί υπήρξε μάλιστα ένταση με την ομάδα περιφρούρησης της απεργίας, ωστόσο από την πλευρά των απεργών παρουσιάζεται μια τελείως διαφορετική εικόνα. Λένε ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά, πως κανείς δεν έχει προσέλθει για εργασία και πως όλα τα γραφεία είναι κλειστά.

Κλειδωμένο γραφείο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΦΩΤΟ NEWSIT

Eρημο το γραφείο της αντιπρυτανείας - ΦΩΤΟ NEWSIT

Κλειδωμένη και η αίθουσα της Συγκλήτου - ΦΩΤΟ NEWSIT

Μάλιστα ενας διοικητικος υπάλληλος ο οποίος συμμετέχει και στην ομάδα περιφρουρησης της απεργίας δήλωσε στο Newsit  “ο κύριος Σακκάτος εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του, κανένας δεν έχει ερθει για δουλειά. Η μόνη υπηρεσία του Πανεπιστημίου που λειτουργεί οσες εβδομάδες διαρκεί η απεργία είναι αυτή της χορήγησης βεβαιώσεων και πιστοποιητικών που χρειάζονται οι φοιτητές, όπως για παράδειγμα βεβαίωση για αναβολη στρατιωτικών υποχρεώσεων”.

“Το 50% των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών πήγαν σήμερα για δουλειά” δήλωσε στο Newsit ο γενικός γραμματέας του συλλόγου τους, Δ.Σακκάτος

Ωστόσο ήδη από χθες και κατά τη ν επεισοδιακή όπως αποδείχθηκε γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων φαίνεται πως υπάρχουν πλέον δύο γραμμές. Αποφασίστηκε μεν δια βοής η συνέχιση της απεργίας ως την ερχόμενη Τρίτη ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις

Ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος χθες ξεκαθάρισε ότι «η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται», έχει σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των υπαλλήλων του ΕΜΠ.

«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά»

«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
«Λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Υπάρχει, όμως, η απόφαση της γενικής συνέλευσης για απεργία, η οποία επιπλέον περιφρουρείται», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του γενικού γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Σακάτου, ότι έχει προσέλθει στην εργασία του περίπου το 50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.
Η απεργιακή επιτροπή καταγγέλλει επίσης το ΔΣ του συλλόγου, ότι αρνείται να την αντιπροσωπευτική συμμετοχή στην επιτροπή που συνδιαλέγεται με το υπουργείο Παιδείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε