Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Θεσσαλία: Επιμένουν οι προφυλακισμένοι τσιγγάνοι για την μικρή Μαρία – ”Την θέλουμε κοντά μας”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας που απασχόλησε την παγκόσμια κοινή γνώμη τον περασμένο μήνα. Ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας,

που πιθανώς θα αφήνει ελεύθερη την θετή μητέρα της 5χρονης, χθες αναβλήθηκε η εκδίκαση από το Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, της αίτησης των τσιγγάνων από τον οικισμό των Φαρσάλων, να πάρουν πάλι την επιμέλεια του παιδιού.

Το αίτημα της αναβολής υπεβλήθη από την υπεράσπιση των δύο «γονέων», ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος και να αποφυλακιστούν στο μεταξύ οι δύο, ο Σαλής Χρήστος του Γεωργίου 39 χρόνων και η Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου ή Σαλή Σελήνη 40 χρόνων, που είναι προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας και γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Η υπόθεση, που έγινε θέμα από τα ΜΜΕ όλου του κόσμου, ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου, όταν σε επιχείρηση αστυνομικών, παρουσία και εισαγγελέων, στον οικισμό Ρομά των Φαρσάλων, βρέθηκε ο «ξανθός άγγελος», στο σπίτι του ζεύγους, που φέρεται να έχει συνολικά 14 παιδιά.

Τα ξένα ΜΜΕ «θυμήθηκαν» τις υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών παγκοσμίως, με πιο γνωστές αυτές του Μπεν στην Κω και της Μαντλίν σε παραθεριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας. Το σκηνικό της υπόθεσης άλλαξε άρδην, λίγες μέρες μετά, όταν αποκαλύφθηκαν και με τεστ DNA, οι πραγματικοί γονείς του κοριτσιού, που ζούσαν σε οικισμό στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ”Ελευθερία” το προφυλακισμένο ζευγάρι των τσιγγάνων επιμένει ότι πρόκειται για μια υιοθεσία, που έγινε παράνομα και τίποτε άλλο. Έτσι, με αυτές τις εξελίξεις, οι δύο «γονείς» ή ο ένας εκ των δύο και πρώτιστα η «μάνα» διεκδικούν εκ νέου την επιμέλεια της μικρής, που φιλοξενείται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε άγνωστο τόπο στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τρίκαλα: ”Σκότωσα τη γυναίκα μου γιατί με απατούσε” – Η ομολογία της φρικτής δολοφονίας!

Πάτρα: Η υπάλληλος του ΙΚΑ είχε βρει τη συνταγή για να κλέβει το δημόσιο!

Λαμία: Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media και προκαλεί αντιδράσεις…

Καστοριά: Η… μαφία της φασολάδας – Απείλησαν ιδιοκτήτη για τις τιμές που πουλάει (Φωτό)!

Κρήτη: Ο Έλληνας που έκλεψε την παράσταση στο Βουκουρέστι – Φωτό!

Ηλεία: Το πέρασμα της ”Κλεοπάτρας” με 127 χλμ/ώρα – Φωτό!

Κρήτη: Ο υπάλληλος που παραιτήθηκε από το δημόσιο για να φτιάχνει σαπούνια!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε