Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Άρχισε η τριήμερη μονομαχία ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης – Δείτε ζωντανά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Άρχισε η τριήμερη μονομαχία ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης – Δείτε ζωντανά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

– Επίθεση Βενιζέλου στον Αλέξη Τσίπρα
– Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να ψηφίσει παρών
– Η ψηφοφορία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής
– Τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Στις 12 ακριβώς, ξεκίνησε η συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης για να σταματήσει, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, “η πορεία προς την οικονομική καταστροφή της χώρας και την απαξίωση της Δημοκρατίας”.

Μέχρι στιγμής, η ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει ότι θα ψηφίσει παρών. Το αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης.

“Η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα, αλλά ηθικό και πολιτικό χρέος”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα της Βουλής.
Και συνέχισε: “Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει μία πλήρως τεκμηριωμένη μομφή προς την κυβέρνηση, γιατί με την πολιτική της φέρνει την απόγνωση σε ολοένα και περισσότερους Έλληνες.”

Ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προβαίνει σε διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας. Είπε επίσης ότι : “Δεν διαθέτουμε άλλο τρόπο να υποχρεώσουμε τον πρωθυπουργό να έρθει στο κοινοβούλιο για να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα”.

Η σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με απόφαση του Σώματος, θα διακοπεί στις 4 το απόγευμα για να συνεχιστεί στις 6μμ και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 11 το βράδυ.
Αύριο και την Κυριακή αναμένεται να οριστούν εμβόλιμες συνεδριάσεις, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν τον λόγο, όλοι οι βουλευτές που θα το ζητήσουν.
Σημειώνεται ότι για να διευκολυνθούν οι βουλευτές που βρίσκονται στην επαρχία δόθηκε δυνατότητα εγγραφής ομιλητών μέχρι σήμερα στις 10 το βράδυ.
Στην αρχή της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, χαρακτήρισε άδικη και άκυρη τη διαδικασία κατηγορώντας το προεδρείο της Βουλής ότι δε μερίμνησε, ώστε να παραβρίσκονται στη συζήτηση και την ψηφοφορία ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι δύο συνάδελφοι του Νίκος Παπάς και Γιάννης Λαγός, που είναι προφυλακιστέοι στον Κορυδαλλό. «Είναι εκλεγμένοι του ελληνικού λαού και οφείλουν να παραβρίσκονται στη διαδικασία. Έχετε αναγάγει τον εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού, σε ρυθμιστή του πολιτεύματος» είπε.
Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε ότι η σημερινή συζήτηση γίνεται όπως ορίζουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η νομοθετική εξουσία να παρέμβει στη δικαστική εξουσία.
Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι το ζήτημα των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής απασχόλησε το προεδρείο, το οποίο, όπως είπε, είναι ανοιχτό σε προτάσεις των κομμάτων για να δοθεί ή όχι δυνατότητα επιστολικής ψήφου κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για “πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας” την πρόταση μομφής.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Παρών” από τη ΔΗΜΑΡ στην πρόταση μομφής

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη χώρα!

Η μομφή και η τρόικα – Το τριήμερο της φωτιάς για την κυβέρνηση

Τι ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για την πρόταση μομφής

Κεδίκογλου: Μαχαιριά στην χώρα η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε