Πολιτική

Ελλάδα – Ρωσία: Λιώνουν οι πάγοι στις σχέσεις των δύο χωρών;

Σε τροχιά αναθέρμανσης μπαίνουν σταδιακά οι ελληνορωσικές σχέσεις, αφού ο «πάγος» μάλλον «έσπασε», με την επίσκεψη στην Αθήνα του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρώφ.

Στις συναντήσεις που είχε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σ. Λαβρόφ, με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον Υπουργό Εξωτερικών Β. Βενιζέλο και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον της Μόσχας για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα με τη συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, όπως της Gazprom στο νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, των ρωσικών σιδηροδρόμων για τον ΟΣΕ, και για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε αναμμένα κάρβουνα η Αθήνα για τους δασμούς των ΗΠΑ παρά τα «καλά λόγια» Τραμπ – Οι εξαγγελίες της ΔΕΘ που «κινδυνεύουν» και η λύση «win win»
Έντονη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο η εικόνα της οικονομίας να διαταραχθεί - «Στους οικονομικούς πολέμους δεν υπάρχουν κερδισμένοι, υπάρχουν μόνο χαμένοι» η θέση της κυβέρνησης
Ο Μητσοτάκης με τον Τραμπ σε παλαιότερη συνάντηση στον Λευκό Οίκο 2
Ντόναλντ Τραμπ: Συμφωνώ με την πρόταση Μητσοτάκη για win-win, είναι καλός άνθρωπος, μπορεί να γίνει συμφωνία με ΕΕ
Σε εμπορική συμφωνία «win-win» στην οποία μπορούν να φτάσουν Ευρώπη και ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικάνικο μέσο «Breitbart»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο το 2020 4
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μαξίμου για την επιλογή Φλωρίδη στη διαχείριση της υπόθεσης της παραπομπής Τριαντόπουλου
Με δεδομένο ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποτελεί το «κόκκινο πανί» για την Κουμουνδούρου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι στην αυριανή συνεδρίαση στη Βουλή θα γίνει «χαμός»
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1