Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Αναζητούνται 1.000 ακόμα Δημόσιοι υπάλληλοι για απόλυση

Αναζητούνται 1.000 ακόμα Δημόσιοι υπάλληλοι για απόλυση

Για τις αμυντικές βιομηχανίες προβλέπεται συρρίκνωση του προσωπικού.Το μνημόνιο προβλέπει 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 ενώ πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013.Δημοτικοί αστυνομικοί σε Αστυνομία φυλακές και υπ. Οικονομικών.Κυριάκος Μητσοτάκης: Δώρο στην κυβέρνηση η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τις απολύσεις και την κινητικότητα στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε οτι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για άλλες 1.000 απολύσεις. Παράλληλα μίλησε για συρρίκνωση του προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες.

“Επιπλέον, απαιτούνται 4.000 απολύσεις έως το τέλος 2013 και άλλες 11.000 έως το τέλος 2014. Για τις πρώτες 4.000 απολύσεις, έχουμε ήδη τις πρώτες 2.500 από το κλείσιμο της ΕΡΤ, τους υπηρετούντες υπό προσωρινή διαταγή στο Δημόσιο, τους “επίορκους” κ.τ.λ. και αν συνυπολογίσουμε τους περίπου 600 από την Αμυντική Βιομηχανία – όποτε προκύψει η αναδιάρθρωσή της από το Υπουργείο Οικονομικών – τότε υπολείπονται κάτι λιγότερο από 1.000 απολύσεις”.

“Δεν υπάρχουν περιθώρια ξαφνικού θανάτου τύπου ΕΡΤ”

Ο κ. Μητσοτάκης είπε οτι οι 1.000 απολύσεις, έως το τέλος του 2013, θα προέλθουν κυρίως από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου Υπουργείων, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης ενώ απέκλεισε τον “ξαφνικό θάνατο τύπου ΕΡΤ”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης οτι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα στελεχώσουν το υπ. Οικονομικών, την ΕΛΑΣ και τις φυλακές τονίζοντας οτι για τις μετακινήσεις θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως η εντοπιότητα.

Δώρο στην κυβέρνηση η πρόταση μομφής

Στην ίδια εκπομπή ο υπουργός χαρακτήρισε “δώρο” προς την κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ .

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο. Η κυβέρνηση θα πάρει τις ψήφους που χρειάζεται και θα ‘τσιμεντωθεί’ η κυβερνητική πλειοψηφία” είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε

Μητσοτάκης σε τρόικα: Αποκλείεται μέχρι τον Δεκέμβριο το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Οι δυο ώρες που έκριναν τη διαθεσιμότητα – Τα λένε ξανά τη Δευτέρα Μητσοτάκης – τρόικα

Δημόσιο: στα χέρια της τρόικας η λίστα με 3.895 υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα

Διαθεσιμότητα: Όλα τα ονόματα στους τελικούς πίνακες του ΥΠΕΚΑ και του ΟΑΕΔ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε