Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ένας ένας οι πρυτάνεις στον υπουργό – Είδε Σιμόπουλο ο Κ. Αρβανιτόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Με τους πρυτάνεις του Πολυτεχνείου, της ΑΣΟΕΕ και του πανεπιστημίου της Πάτρας ξεκίνησε ο… διάλογος σε δόσεις του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια.

Την ώρα που οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου της Αθήνας αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία και αρνήθηκαν να παραστούν στο διάλογο που νωρίτερα είχε ανακοινώσει (για αύριο Σάββατο) το υπουργείο, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, της ΑΣΟΕΕ Κωνσταντίνο Γάτσιο και του πανεπιστημίου της Πάτρας, Γιώργο Παναγιωτάκη.

«Είχαμε μια συζήτηση σύντομη αλλά περιεκτική για την επόμενη μέρα στο Πολυτεχνείο. Αυτά που άκουσα θα μεταφερθούν στα αρμόδια συλλογικά όργανα και θα δούμε πως διαμορφωθεί η επόμενη μέρα», είπε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, όπου ήδη έχουν ανοίξει και γίνονται κανονικά μαθήματα σε τρείς σχολές.

Η πρόσκληση για διάλογο στους πρυτάνεις από τον υπουργό Παιδείας έγινε χθες και παραλίγο να… τιναχτεί στον αέρα, καθώς σε επιστολή του πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Γιάννη Μυλόπουλου, αναφέρεται πως έφτασε στα χέρια του ίδιου και πολλών πρυτάνεων μετά τις 22:00 το βράδυ και μοιραία δε μπορούσε να γίνει σήμερα.

Έτσι, πάρθηκε η απόφαση για… διάλογο σε δόσεις!

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Σάββατο:
Στις 11.00 με τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη
Στις 14.00 με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη

Τετάρτη:
Στις 10.00 τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο
Στις 12.00 τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδη Στεφάνου
Στις 14.00 τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Μεσσήνη

ΣΥΡΙΖΑ: Δήθεν διάλογος

Για δήθεν διαλόγους που εξαγγέλλει το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση πως στοχοποιεί τους διοικητικούς υπαλλήλους και τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά και το εξάμηνο χάνεται.

«Την ίδια στιγμή που άλλα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά και σε άλλα χάνεται ήδη το εξάμηνο εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών, όπως σε αυτό του Αιγαίου, η κυβερνητική αδιαλλαξία παραμένει άκαμπτη, παρά τους δήθεν διαλόγους που εξαγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας.

Η κυβέρνηση δεν στοχοποιεί μόνο τους διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά τα ίδια τα πανεπιστήμια που δεν μπορούν αντικειμενικά να λειτουργήσουν και να παράγουν εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο υπό το βάρος των τραγικών προβλημάτων που υφίστανται εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης. Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει τώρα το μέτρο της διαθεσιμότητας που διαλύει την εκπαίδευση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε βήμα πίσω! Νέα 48ωρη απεργία από τους διοικητικούς του πανεπιστημίου της Αθήνας

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία στα Πανεπιστήμια

Σε δόσεις τα ραντεβού των πρυτάνεων με τον Αρβανιτόπουλο

Νεα καταγγελία Αρβανιτόπουλου: Σε μια νύχτα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έγιναν 500 προσλήψεις!

Θέλουν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια – ΦΩΤΟ και VIDEO

Αρβανιτόπουλος: Διάλογος με ανοιχτά πανεπιστήμια – Παράνομη και πάλι η απεργία

Ένταση στην Ευελπίδων μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και αστυνομίας – ΦΩΤΟ

Τελεσίγραφο Αρείου Πάγου σε Πελεγρίνη: Άνοιξε το πανεπιστήμιο ή θα έχεις ποινική ευθύνη – Προς νέα απεργία οι διοικητικοί – Εισαγγελική παρέμβαση

Αρβανιτόπουλος: Στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 υπάλληλοι με το ίδιο επίθετο – Τι θα γίνει με τους μισθούς των απεργών

Πολεμικό κλίμα στα μεγάλα ΑΕΙ! Προσφυγή ο Αρβανιτόπουλος, «μπλόκα» διοικητικοί και φοιτητές – Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για την απεργία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε