Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ξάνθη: Στη Δικαιοσύνη η καταγγελία για προπηλακισμό μελών της ΚΝΕ από Χρυσαυγίτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στις αίθουσες των δικαστηρίων περνούν πλέον οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα από την Τ.Ε. του ΚΚΕ στην Ξάνθη και οι οποίες έκαναν λόγο για υβριστικές επιθέσεις, απειλές και προπηλακισμούς μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το ThrakiToday, έγινε ακόμη ένα περιστατικό, αυτή τη φορά στον χώρο του Λιμνίου όπου σύμφωνα με τη Τ.Ε. του ΚΚΕ στην Ξάνθη,
έξι άτομα πλησίασαν δύο μέλη της ΚΝΕ που βρίσκονταν στον χώρο, με τους τελευταίους να καταγγέλλουν πως δέχθηκαν υβριστική επίθεση και προπηλακίστηκαν από συγκεκριμένο μέλος της Χρυσής Αυγής.

Κατατέθηκε μήνυση κατά του νεαρού φερόμενου ως μέλους της Χ.Α. ο οποίος και συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας
και οδηγήθηκε στα Δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου,
όπου και ορίστηκε δικάσιμος για το μεσημέρι της Τρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί της ίδιας ημέρας το ΚΚΕ Ξάνθης παραχώρησε για ακόμη μια φορά Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο,
ενώ την περασμένη εβδομάδα είχαν καταγγελθεί αντίστοιχα περιστατικά εντός του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης.

Σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. του ΚΚΕ στην Ξάνθη αναφέρει μεταξύ άλλων για το περιστατικό πως “συνεχίζεται η τραμπούκικη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη, και η προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ. Μετά τα γεγονότα της προηγούμενης βδομάδας με το προβοκατόρικο υβριστικό σύνθημα ενάντια στον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ, το παιχνίδι απειλών με ανώνυμα τηλεφωνήματα σε μέλη της ΚΝΕ, τον τραμπουκισμό σε μαθητή του ΕΠΑΛ η θρασυδειλία των φασιστών συνεχίστηκε. Την Κυριακή 3-11, μέρα που οι εμποροϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, με την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έδιναν την μάχη για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας, το γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής και παρών σε όλα τα προηγούμενα γεγονότα Χ. Γ. μαζί με φίλους του και με ύπουλο τρόπο, προπηλάκισε στέλεχος της ΚΝΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείκνυε το ρόλο της Ναζιστικής συμμορίας στο 1ο ΕΠΑΛ”.

Διαβάστε ακόμα:

Φωκίδα: Παραλίγο φονικό για τα βοσκοτόπια – Τέσσερις συλλήψεις!

Διδυμότειχο: Κρυμμένοι μέσα στο φορτηγό με τα καυσόξυλα… 11 παράνομοι μετανάστες!

Κρήτη: Εισβολή αγροτών στο Δικαστικό Μέγαρο – Έσπασαν την είσοδο!

Ηράκλειο: Αγρότες κατέλαβαν την Περιφέρεια Κρήτης – Πρωτοφανής η συμμετοχή!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε