Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

FT: μήπως οι ξεροκέφαλοι Έλληνες αποφάσισαν να πουν όχι;

FT: μήπως οι ξεροκέφαλοι Έλληνες αποφάσισαν να πουν όχι;

Για εμπλοκή που δεν είναι ένα απλό παζάρι κάνουν λόγο οι Financial Times. Στο άρθρο της εφημερίδας γίνεται λόγος ακόμη και για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Ο συντάκτης μιλά για πολιτική εμπλοκή και διερωτάται μήπως είναι η … ξεροκεφαλιά του Έλληνα που θα οδηγήσει το όλο πρόγραμμα στο κενό

Το άρθρο … προειδοποιεί την Ελλάδα πως πλέον δεν τρομάζει τις αγορές, ενώ και οι δανειστές έχουν συνηθίσει στα καπρίτσια της Αθήνας, όμως ταυτόχρονα διερωτάται εάν αυτή τη φορά είναι καπρίτσιο ή αν όντως η Αθήνα έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η κυβέρνηση έχει αρχίσει ίσως να έχει δεύτερες σκέψεις . «Αυτό που συμβαίνει πλέον είναι ότι οι πολιτικές απώλειες έχουν καταστεί προφανείς» αναφέρει ένας από τους διαπραγματευτές της τρόικας, ενώ οι financial times εκτιμούν ότι η αργοπορία στην επίτευξη της συμφωνίας δεν οφείλεται σε μια πάγια μεταρρυθμιστική κόπωση.
Ο ακροαριστερός όπως τον χαρακτηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ έχει πείσει τους πάντες να στραφούν κατά του προγράμματος την ώρα που το ένα από τα δύο κυβερνητικά μέρη έχει απώλειες. Όπως αναφέρει μάλιστα ο συντάκτης υπό αυτό το σκηνικό και ενώ η χώρα μοιάζει έτοιμη για πρώτη φορά μετά από καιρό να πετύχει πλεόνασμα ίσως δούμε το φαινόμενο που παρουσιάζεται συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις η χώρα να γίνει όλο και λιγότερο συνεργάσιμη.
Απ’ την άλλη, επισημαίνει το άρθρο, όλο και πιο πολλοί πιστεύουν ότι η ελληνική κρίση μπορεί να μην μεταδοθεί και έτσι ίσως γίνεται ακόμη πιο εύκολη η ρήξη…

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε