ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
Μερίδες ανά γλύκισμα: 10 Βάρος μερίδας: 83 ΓΡ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΑΜΥΛΟΥ, ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, 2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
• 1 κουτί Sweet & Balance ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ • 100γρ Σαβαγιάρ • 125γρ τυρί κρέμα Μασκαρπόνε • 1 κοφτή κουτ. σούπας Στιγμιαίο Καφέ • 1 κουτ. γλυκού Κακάο ΓΙΩΤΗΣ • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Άπαχο Γάλα 0% λιπαρά • 3 κουτ. σούπας Κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Διαλύετε το Στιγμιαίο Καφέ στο χλιαρό γάλα και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας Κονιάκ • Βουτάτε τα Σαβαγιάρ στο μίγμα και τα στρώνετε σε ένα μικρό μακρόστενο pyrex ή μπολ • Παρασκευάζετε την Sweet & Balance ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ (βλ. συσκευασία), προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσετε την κρέμα 2 κουτ. σούπας Κονιάκ • Στην έτοιμη κρέμα προσθέτετε το Μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι η κρέμα να γίνει λεία • Απλώνετε την κρέμα στα Σαβαγιάρ • Πασπαλίζετε με κακάο.
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Μερίδες ανά γλύκισμα: 17 Βάρος μερίδας: 25 ΓΡ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ΙΣΟΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ και 1 ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
• 200γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ• 100γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro • 25γρ. ( 2 κουτ. σούπας) Kαρύδι τριμμένο • 10γρ. ( 20 κοφτές κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη • 170γρ. ( 7 κουτ. σούπας) Φυτική Μαργαρίνη • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλλα • λίγο άρωμα Βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη • Χωρίζετε τη ζύμη σε 17 μπαλάκια τα οποία πλάθετε σε στρογγυλά μπισκότα ( αν θέλετε πιέστε την επιφάνεια με ένα πηρούνι για να κάνετε σχέδια) • Βάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο φούρνο στους 2000C για 25 λεπτά περίπου.
Muffins: 13 τεμάχια Βάρος μερίδας: 57 ΓΡ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ, ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΦΡΟΥΤΟΥ, 1 ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
• 1 κουτί Sweet & Balance ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ • 150γρ. (1 ½ πλάκα) Sweet & Balance ΣΟΚΟΛΑΤΑ • 90γρ ( 4 κουτ. σούπας) μαργαρίνη • Τρίμμα από 1 Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παρασκευάζετε το Sweet & Balance ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας αντί για ελαιόλαδο μαργαρίνη και προσθέτοντας το τρίμμα πορτοκαλιού μαζί με το νερό • Λιώνετε τα 100γρ. (1 πλάκα) Sweet & Balance ΣΟΚΟΛΑΤΑ σε μπεν – μαρί και κόβετε ή τρίβετε τα υπόλοιπα 50γρ. Sweet & Balance ΣΟΚΟΛΑΤΑ σε μικρά κομμάτια • Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη του κέικ χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα στο μίξερ • Μοιράζετε τη ζύμη σε 13 βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.
ΠΑΝΑΚΟΤΑ
Μερίδες ανά γλύκισμα: 8 Βάρος μερίδας: 85 ΓΡ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ, 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
• 500ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 1,5% λιπαρά • 100 γραμ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά • 10γρ ( 20 κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη • 10γρ. (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule ΓΙΩΤΗΣ • 1 κουτ. σούπας Ρούμι • 70γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά • Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το Γάλα, την Κρέμα Γάλακτος , το Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη και το Ρούμι • Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά • Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο) • Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro και 7 κουτ. γλυκού νερό • Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό • Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ
Μερίδες ανά γλύκισμα: 20 Βάρος μερίδας: 17 ΓΡ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
• 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ SWEET & BALANCE • 50γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φρυγανιά τριμμένη • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) Φυτική Μαργαρίνη • 2 κουτ. σούπας Κονιακ • 50γρ. ( 4-5 κουτ σούπας) Αμύγδαλο Κροκάν • Λίγο Κανέλα και Γαρύφαλλο σε σκόνη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Λιώνετε τη μια Σοκολάτα Sweet & Balance σε μπεν – μαρί • Προσθέτετε την τριμμένη Φρυγανιά, τη μαργαρίνη, το Κονιάκ και το Γαρύφαλλο με την Κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά • Βάζετε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθετε 20 σοκολατάκια στο σχήμα που επιθυμείτε • Λιώνετε τη δεύτερη Σοκολάτα Sweet & Balance σε μπεν- μαρί και καλύπτετε τα σοκολατάκια βυθίζοντάς τα ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα. • Πασπαλίζετε με το Αμύγδαλο και βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.