Τρίτη, 23 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Το μισό υπουργικό στον Στουρνάρα ενόψει τρόικας – Τι ειπώθηκε – ΦΩΤΟ

Το μισό υπουργικό στον Στουρνάρα ενόψει τρόικας – Τι ειπώθηκε – ΦΩΤΟ

Το ραντεβού έγινε το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει και των επερχόμενων συναντήσεων των υπουργών με την τρόικα.

Η συνάντησή τους ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι με τον υπουργό Υγείας να κάνει δηλώσεις για το καυτό θέμα της μαύρης τρύπας στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το capital.gr η κατάσταση δεν είναι ρόδινη αφού κορυφαίο στέλεχος δήλωσε ότι «Τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα».
Μαλιστα απέφυγε να δεσμευθεί για το χρόνο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης λέγοντας ότι: «θα πρέπει να κρατήσουμε μια επιφύλαξη μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Ιουλίου».

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ Ο κ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Στην σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.

Για το θέμα της αντιμετώπισης του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας είπε ότι τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές θα κληθούν να καλύψουν την υπερβάλλουσα δαπάνη που προκύπτει στα έξοδα νοσηλείας και περίθαλψης.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ειδικοί ελεγκτές θα κληθούν να ελέγξουν το ύψος των ληξιπρόθεσμων και νέων οφειλών που έχει ο οργανισμός.

Η συμφωνία αυτή, κατά τον κ. Γεωργιαδη, είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τώρα μένει να αποσαφηνιστεί το ύψος των χρημάτων που θα χρειαστεί να καλύψουν τα διαγνωστικά κέντρα και οι κλινικές.

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ - DRESS CODE ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ...

ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Το απόγευμα οι επικεφαλής της τρόικας θα δουν τον κ. Στουρνάρα, στην συνέχεια τον κ. Μητσοτάκη και αύριο το πρωί τον κ. Βρούτση.

Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γενέθλια στο υπουργικό… γραφείο (ΦΩΤΟ) – Πολιτική

Ξεκινάει το μεγάλο παζάρι κυβέρνησης – τρόικας! Εκβιάζουν με τη δόση των 8,1 δισ. και διακοπή χρηματοδότησης για να πάρουν νέα μέτρα – Πολιτική

Λουκέτα εν μέσω θέρους! Ποια νοσοκομεία πάνε για κλείσιμο – Υγεία

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε