Πέμπτη, 4 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Μαγνησία: Θάνατος σε παραλία του Πηλίου – Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 70 λεπτά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σοκαρισμένοι οι λουόμενοι που παρακολουθούσαν τις προσπάθειες γιατρού να κρατήσει στη ζωή τον άτυχο άντρα – Μοιραία η καθυστέρηση του ΕΚΑΒ – Τι απαντά με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑΒ Βόλου…

Ο 65χρονος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι στην παραλία του Αη Γιάννη Πηλίου. Σύμφωνα με το e-volos.gr, ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που ήταν μέσα στη θάλασσα και πολύ γρήγορα βούτηξε για να τον σώσει ο  ναυαγοσώστης.

Ο γιατρός δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή τον άτυχο άντρα

Ένας γιατρός που βρισκόταν εκεί, του έκανε μαλάξεις και ειδοποίησε ασθενοφόρο. Μέχρι να φτάσει όμως, πέρασαν 70 λεπτά με αποτέλεσμα ο 65χρονος να πεθάνει. Τα δάκρυα και ο σπαραγμός της γυναίκας του συγκλόνισαν τους λουόμενους, που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τα όσα συνέβαιναν στην παραλία.

Η σωρός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου και διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός του ενώ αναμένεται νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Η απάντηση του ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ Βόλου σε δελτίο τύπου, που μας έστειλε αναφέρει τα εξής: ”Στις 13:50 το Ε.Κ.Α.Β. Βόλου έλαβε κλήση σχετικά με το περιστατικό και στις 13:53 ξεκίνησε ασθενοφόρο από τη θέση Καλά Νερά, που ήταν η πλησιέστερη τοποθεσία ύπαρξης διαθέσιμου ασθενοφόρου, για να εξυπηρετήσει το περιστατικό.

Το ΕΚΑΒ έφτασε στην παραλία 67 λεπτά μετά…

Το εν λόγω ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., έφτασε στο σημείο του περιστατικού στις 15:00, διανύοντας όμως μια απόσταση 70 χιλιομέτρων δύσκολου επαρχιακού δικτύου. Στις 15:10 παρέλαβε τον ήδη νεκρό 65χρονο, παρόλο που είχαν προηγηθεί αρκετές προσπάθειες διάσωσης του με μαλάξεις από γιατρό που βρισκόταν τυχαία στο σημείο”.

Το Ε.Κ.Α.Β., ειδικά κατά την τουριστική περίοδο, είναι σε επαγρύπνηση σε όλες τις περιοχές της χώρας προσπαθώντας να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πληθώρα των καθημερινών περιστατικών που προκύπτουν σε απομακρυσμένες και μη περιοχές. Ανά περιοχή δε, η κατανομή των σημείων τοποθέτησης των ασθενοφόρων έχει γίνει έτσι ώστε αυτά να καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περίμετρο της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής που ανήκουν (κάτι το οποίο ισχύει και στην περιοχή του Ν. Μαγνησίας).

Για τους λόγους αυτούς, η Κεντρική Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας έχει ήδη επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό (μέσω ΕΣΠΑ) για την τελική προμήθεια 186 νέων οχημάτων (167 Ασθενοφόρων + 19 μονάδων) για όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα με εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού προσπαθεί συνεχώς να τονώσει τους τομείς του
Ε.Κ.Α.Β. που βρίσκονται στις τουριστικές περιοχές ανά την επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Λάρισα: ”Βομβαρδισμένο” τοπίο ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο – Πρόλαβε να καταστρέψει το κινητό του ο βασικός ύποπτος – Νέες φωτογραφίες!


Κέρκυρα: Τραγωδία σε χοιροστάσιο – Σκοτώθηκαν για να σώσουν ένα γουρούνι!


Εύβοια: Θάνατος στο δείπνο – Οι γονείς έβλεπαν το παιδί τους να πεθαίνει!

Αιτωλοακαρνία: Η περιπέτεια αγρότη που δέχθηκε τσίμπημα από ”μαύρη χήρα”!

Πάτρα: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει στο ΙΚΑ επειδή δεν είχε να φάει!

Πάρος: Επιχειρηματίας έριξε το ιστιοφόρο του σε κότερα – Φωτό!

Φθιώτιδα: Φωτιά και πορτοκάλια στην εθνική οδό από σύγκρουση δύο φορτηγών – Φωτό!


Ημαθία: Το λάδι που αγόραζαν δεν ήταν αυτό που πίστευαν…


Πρέβεζα: Η πιο…απρόβλεπτη παράσταση για Τζ.Ευείδη και Γ.Σκιαδαρέση – Βίντεο!


Ηγουμενίτσα: Ο νεαρός χασάπης που ”τρέλανε” τον Versace – Φωτό!

Αχαϊα: Οι εργάτριες δεν καθυστερούσαν στην αποθήκη επειδή άλλαζαν ρούχα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε