Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κόκκινος συναγερμός: Φόβοι για μπαράζ αποστολής παγιδευμένων δεμάτων σε αστυνομικούς και δικαστικούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική μετά τον παγιδευμένο φάκελο προς τον πρώην διοικητή της
– Εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν ήδη σταλεί κι άλλα παγιδευμένα δέματα
– Γιατί η υπόθεση παραπέμπει στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς
– Δεν τραυματίστηκε κανείς από την ελεγχόμενη έκρηξη στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι

Ο εντοπισμός και η εξουδετέρωση παγιδευμένου φακέλου που είχε παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Χωριανόπουλο, έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις της Αστυνομίας, για πολλούς λόγους.

Το γεγονός πως ο Δημήτρης Χωριανόπουλος ήταν διοικητής της Αντιτρομοκρατικής όταν το 2009 έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μελών της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και βρέθηκε η γιάφκα στο Χαλάνδρι, ο τρόπος που επιλέχθηκε να σταλεί το παγιδευμένο δέμα ακόμη και ο τόπος απ’ όπου ταχυδρομήθηκε (Θεσσαλονίκη) παραπέμπουν σε ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων.
Παγκράτι, Νοέμβριος 2010 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Άλλωστε και στο παρελθόν (τον Νοέμβριο του 2010) η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για μπαράζ αποστολών εκρηκτικών επιστολών. 14 πακέτα – βόμβες είχαν σταλεί σε πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τότε, ένα από τα δέματα είχε εκραγεί στα χέρια της εταιρίας κούριερ στο Παγκράτι.

Ακόμη ένας λόγος που όλα δείχνουν Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς είναι ότι ο εντοπισμός του νέου τρομοδέματος στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι έρχεται την ώρα που ένας από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση, ο Κώστας Σακκάς, κάνει απεργία πείνας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Διαμαρτύρεται γιατί παρότι έχει περάσει το 18μηνο, δεν έχει αποφυλακιστεί.
Παγκράτι, Νοέμβριος 2010 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί και άλλοι παγιδευμένοι φάκελοι, σαν αυτόν που ανεφλέγη και εξουδετερώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι.

Η αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε συναγερμό, μετά και το πρωινό περιστατικό, καθώς υπάρχουν φόβοι πως δεν αποκλείεται να ετοιμάζεται μπαράζ αποστολής εκρηκτικών δεμάτων, με στόχους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ή ακόμη και δικαστικούς.

Ο φάκελος στο Κρυονέρι

Συνεργείο του ΤΕΕΜ εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη τον ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, με τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, Δημήτρη Χωριανόπουλο, ενώ ως αποστολέας φέρεται ο αδελφός του.
Τόσο η διεύθυνση του αποστολέα, όσο και η διεύθυνση του παραλήπτη, είναι πολύ παλιές και δεν ισχύουν πλέον.

Όπως διαπιστώθηκε ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.
Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία Velcro, «κριτς κρατς», (που χρησιμοποιείται και σε ενδύματα), ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.



Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.

Υπό το φόβο πως θα… επαναληφθεί ο Νοέμβριος του 2010 με μπαράζ παγιδευμένων δεμάτων, η Αστυνομία καλεί τους όποιον (είπε υπάλληλος των ΕΛΤΑ, είτε πολίτης, είτε Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ) παραλάβει τέτοιο φάκελο να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έστειλαν παγιδευμένο φάκελο στον πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής

Παγιδευμένος φάκελος στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ – Πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο παραλήπτης – Μύρισε… τρομοκρατία

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι δημοσιογράφου

Οι “Πυρήνες” ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στη Δάφνη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε