Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν πως σχεδίαζε τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο

Κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν πως σχεδίαζε τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο

Το ειδικό δικαστήριο για υποθέσεις τρομοκρατίας στο Πακιστάν θα απαγγείλει την επόμενη εβδομάδα κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο, στρατηγό ε.α. Περβέζ Μουσάραφ για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως οι κατηγορίες κατά του Μουσάραφ θα απαγγελθούν στις 6 Αυγούστου. Ο συνήγορος του Μουσάραφ, Άχμαντ Ράζα Κασούρι, δήλωσε πως ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος.

Σε περίπτωση που καταδικασθεί, ο Μουσάραφ μπορεί να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου, ή να καταδικασθεί σε ισόβια δεσμά, δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Τσόντρι Αζνάρ Άλι, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της χώρας Μουσάραφ οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Ραβαλπίντι, κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και κρατείται σε κατ’ οίκον περιορισμό για πάνω από τρεις μήνες.

Γενικευμένη είναι η ανησυχία μεταξύ των πολιτικών αναλυτών, ότι η δίκη του Μουσάραφ ενδέχεται να διευρύνει την καχυποψία μεταξύ του στρατού και του πολιτικού κόσμου της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Πακιστάν μπλοκάρει τα Torrent Sites και το Tumblr

Πακιστάν: Νέκρος στενός συνεργάτης του προέδρου του Πακιστάν σε επίθεση καμικάζι

Τουλάχιστον 41 νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν

Ισόβια για βλασφημία μέσω κινητού τηλεφώνου




Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε